ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι συμβαίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Play Off

Όλα τα κριτήρια που ισχύουν

Published

on

Η Superleague έκανε γνωστά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της τα κριτήρια, που διαμορφώνουν την τελική βαθμολογία σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων ομάδων στο τέλος των Play Off.

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή με την έναρξη των playoffs και των playouts, σε περίπτωση που προκύψει ισοβαθμία δεν μετρούν τα επιπλέον παιχνίδια, αλλά το σύνολο κανονικής σεζόν και εξτρά διαδικασίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 3 κριτήρια που διαχωρίζουν τις ομάδες σε περίπτωση ισοβαθμίας:

    1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs/playouts αθροιστικά)
    2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs/playouts αθροιστικά)
    3. Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα όσον αφορά τη μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη,  επικρατεί ισορροπία τόσο στους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, όσο και στα γκολ, με συνέπεια να εμπίπτει στο 3ο κριτήριο, που αφορά την καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, που ευνοεί τον Άρη.

Όσον αφορά και πάλι τον ΠΑΟΚ έχοντας ολοκληρώσει και τα τέσσερα παιχνίδια του κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση ισοβαθμίας οι πράσινοι θα είναι πάνω, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί.

Comments

Trending