ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόλις δύο γκολ παθητικό σε έξι “ντέρμπι” (vid)

Αισθητά βελτιωμένοι οι ασπρόμαυροι, που έχουν ελαχιστοποιήσει τα αμυντικά λάθη

Published

on

Ένα σημαντικό θέμα, που έχει διαπιστωθεί τη φετινή σεζόν από τη λειτουργία του ΠΑΟΚ είναι η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Δεν είναι το αν δέχεται γκολ, αλλά το γεγονός πως τα δέχεται πρώτος με την πλειοψηφία τους να έρχεται σε χρονικό σημείο, όπου οι ασπρόμαυροι είναι καλύτεροι από τον αντίπαλό τους.

Μάλιστα δεν είναι λίγα αυτά που συμβαίνουν σε ανύποπτες φάσεις καθώς η αντίδραση από πλευράς Δικεφάλου δεν είναι αυτή που πρέπει. Στα τελευταία έξι παιχνίδια οι παίκτες του Γκαρσία έχουν περιορίσει τα λάθη, ο Πασχαλάκης ήταν εκεί να πει “όχι” σε περιπτώσεις, που κάτι ξέφυγε από τους αμυνόμενους, ενώ κομβικό ρόλο έχει παίξει κι η αλλαγή του συστήματος από τον Ουρουγουανό, με τα τρία στόπερ.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω έχουν έρθει τα δύο γκολ παθητικό σε έξι παιχνίδια σε playoffs και κύπελλο. Στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ εντός καθώς και με Άρη, Αστέρα Τρίπολης και πάλι με ΑΕΚ εκτός η αμυντική λειτουργία είναι αισθητά καλύτερη. Φτάνει μόνο να δούμε πως στις αντίστοιχα παιχνίδια στο προηγούμενο κομμάτι της σεζόν οι ασπρόμαυροι δέχθηκαν οκτώ τέρματα.

Για την ακρίβεια ακόμη και τα δύο αυτά γκολ, που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ δεν έχουν έρθει σε ροή αγώνα. Πιο συγκεκριμένα με την ένωση προήλθε από στημένη φάση και κεφαλιά του Γαλανόπουλου, ενώ στο 1-1 στο Θ. Κολοκοτρώνης, ουσιαστικά οι παίκτες του Γκαρσία έβαλαν μόνοι τους τη μπάλα στα δίχτυα τους.

Έστω και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, μοιάζει να έχει βρεθεί η λύση στην αμυντική δυσλειτουργία του Δικεφάλου, ακόμη κι αν χρειάστηκε γι’ αυτό μια πιο αμυντικογενής αλλά αποτελεσματική προσέγγιση από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Το 0-1 της ΑΕΚ:

Το 1-1 του Αστέρα:

Comments

Trending