ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το δεύτερο ήταν η απόδειξη της ανωτερότητας (vid)

Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια η κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ

Published

on

Ο τελικός του 2018 δεν ήταν ένας απλός τελικός. Για τους παίκτες, το επιτελείο και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ήταν η χρυσή ευκαιρία για να αποδείξουν τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή είχαν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.  Όσα είχαν προηγηθεί τόσο με Ολυμπιακό όσο και με ΑΕΚ είχαν πεισμώσει όσο τίποτε άλλο. Δεν είναι λίγο άλλωστε να σου παίρνουν το πρωτάθλημα μέσα από το σπίτι σου με το έτσι θέλω.

Έτσι λοιπόν η συνάντηση με την ΑΕΚ για δεύτερη τότε συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος ήταν κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης για το ποια πραγματικά άξιζε το πρωτάθλημα. Το δόμο προς την επιτυχία την ημέρα εκείνη άνοιξε ποιος άλλος; Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Νωρίτερα είχε αστοχήσει από το σημείο του πέναλτι ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς ενώ γενικότερα οι ασπρόμαυροι ήταν καταιγιστικοί. Τελικά το δεύτερο γκολ, που κλείδωσε και τον τίτλο, σκόραρε ο Δημήτρης Πέλκας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, βάζοντας φωτιά στην πλευρά των φίλων του ΠΑΟΚ και σκορπίζοντας τον προβληματισμό στις τάξεις της ΑΕΚ για όσα είχαν πει τον καιρό που προηγήθηκε.

Θυμηθείτε τις φάσεις:

Comments

Trending