ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Όταν ο ΓΧ έριχνε τον έναν μετά τον άλλο…»

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια το τέταρτο κύπελλο του ΠΑΟΚ

Published

on

Σ’ έναν από τους τελικούς, που θα μείνουν στην ιστορία όχι μόνο για τη θετική του έκβαση αλλά και για το γεγονός πως διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το 4ο κύπελλο της ιστορίας του κόντρα στο συμπολίτη, Άρη. Στον τελικό της Τούμπας στις 17 Μαΐου του 2003 ο Γ.Χ. Γεωργιάδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς με τέρμα που θα μνημονεύεται για πολλά ακόμη χρόνια έλυσε το γόρδιο δεσμό της άμυνας του Άρη κι έκανε το 1-0 δίνοντας το προβάδισμα στους ασπρόμαυρους.

Ο καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του τελικού ΠΑΟΚ δεν καθάρισε το παιχνίδι αφήνοντας ελπίδες στους φιλοξενούμενους αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε το Δικέφαλο κυπελλούχο και τον Άρη ηττημένο στον πρώτο από τους συνολικά τέσσερις χαμένους τελικούς του τον 21ο αιώνα, στους οποίους μάλιστα δεν έχει βρει δίχτυα.

Μάλιστα στον τελικό ακούστηκε για πρώτη φορά από τους φίλους του ΠΑΟΚ το “σήκωσε το, το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω”, ελαφρώς παραλλαγμένο, που ένα χρόνο αργότερα, έγινε σύνθημα στα χείλη όλων των Ελλήνων στην πορεία προς την κατάκτηση του Euro από την Εθνική μας ομάδα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Κουτσόπουλος, Εγκωμίτης, Αμπονσά (89ʼ Νάστος), Μάρκος, Κούτσης (70ʼ Χασιώτης), Γεωργιάδης, Κουκέλκα, Οκκάς, Καφές, Γιασουμή (74ʼ Σπάσιτς)

Το μαγικό γκολ του Γεωργιάδη:

Comments

Trending