ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέος αθλητικός νόμος, ΠΑΟΚ και… Καυτανζόγλειο

Η αυτονόητη διάταξη που ανοίγει το δρόμο για τον ΠΑΟΚ

Published

on

Η συζήτηση για το νέο αθλητικό νόμο ξεκινάει αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και φυσικά, μέσα σε αυτήν, υπάρχουν πολλά θέματα.

Ανάμεσα τους είναι και «η δυνατότητα να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να συμψηφίζουν τις δαπάνες με το μίσθωμα» κάτι που προφανώς και αφορά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες του Καυτανζογλείου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει όταν ξεκινήσουν τα έργα για τη Νέα Τούμπα.

Η συγκεκριμένη διάταξη είναι η αυτονόητη, δεδομένου ότι δε γίνεται ο ενοικιαστής μιας αθλητικής εγκαταστάσεις, να αναλαμβάνει τις εργασίες βελτίωσης του και ταυτόχρονα, να μη μειώνεται το αντίστοιχο μίσθωμα.

Μεταξύ άλλων στη συζήτηση για το νέο αθλητικό νόμο θα τεθούν και θέματα όπως:

– Η αναδιάρθρωση – συγχώνευση των Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία με κριτήρια όπως η μεγάλη αύξηση του απαιτούμενου Μετοχικού Κεφαλαίου, της απαιτούμενης Εγγυητικής Επιστολής, της υποχρέωσης συμμετοχής μεγάλου αριθμού Ελλήνων ποδοσφαιριστών, της 3ετούς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κλπ.

– Η επαναφορά του «ιδιώνυμου», οι νέες ρυθμίσεις για τις Λέσχες Φιλάθλων, τις αλλαγές στην ευθύνη των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων και τη διενέργεια οργανωμένων μετακινήσεων.

– Η εξέταση των αναφορών για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες που από την ΕΕΑ, ανατίθεται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας.

– Η νέα ΕΕΑ, για τα μέλη της οποίας θα χρειάζεται «γνώμη» της Βουλής.

– Θέματα επαγγέλματος προπονητών, αναγνώρισης πτυχίων τους κλπ.

– Η απελευθέρωση των μεταγραφών των ερασιτεχνών αθλητών στα 19 τους χρόνια (αυξήθηκε κατά τι, στη διαβούλευση προβλεπόταν στα 18).

– Η δημιουργία κλιμακίων ελέγχου της ΓΓΑ προς σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.

Όσον αφορά τη δημιουργία Β’ Ομάδων από ΠΑΕ της SL1, η σχετική τροπολογία αναμένεται να προστεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς η απόφαση προέκυψε πολύ πρόσφατα και δεν ήταν δυνατόν να προστεθεί στο νομοσχέδιο, πριν αυτό κατατεθεί.

Comments

Trending