ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν η Θεσσαλονίκη υποδεχόταν τους πρωταθλητές του 1985

Η ξεχωριστή σημείωση στο «σαν σήμερα» της 9ης Ιουνίου

Published

on

Ο ΠΑΟΚ με την λευκή ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος 1985 μια αγωνιστική πριν το τέλος της σεζόν.

Μπορεί το πιο καθοριστικό βήμα για την απόκτηση της διαφοράς του Δικεφάλου από τους διώκτες του να έγινε με την νίκη του επί του Ηρακλή στο ουδέτερο γήπεδο των Τρικάλων με 1-0 στις 21 Απριλίου 1985, αλλά η επισφράγιση του ήρθε στις 9 Ιουνίου 1985 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Η απόσταση των τριών βαθμών που υπήρχε από τον Παναθηναϊκό διατηρήθηκε, αφού ο Πιερικός υποχρέωσε την αθηναϊκή ομάδα σε εντός έδρας ισοπαλία και έτσι διατηρήθηκε η διαφορά που έδινε τίτλο στον ΠΑΟΚ, αφού τότε το βαθμολογικό σύστημα έδινε 2 βαθμούς στη νίκη και 1 στην ισοπαλία.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη σε κεφαλιά του Σίγγα (20′) που έδιωξε δύσκολα ο Φιλιππής στο παραθυράκι του, ενώ και ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία στο τέλος (80′) σε εκτέλεση φάουλ του Μπαρζόφ, αλλά τελικά απέκρουσε ο Στεργιούδας.

Ο κόσμος έσπευσε ξανά στο αεροδρόμιο, όπως είχε κάνει και μετά το διπλό κόντρα στον Παναθηναϊκό (η εικόνα μεταφέρει ενδεικτικά το κλίμα) και αποθέωσε την αποστολή κατά την επιστροφή της.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους εξής ποδοσφαιριστές: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Σίγγας (70′ Καρασαββίδης), Βασιλάκος, Δημόπουλος (46′ Αλεξανδρίδης), Πάπριτσα, Κωστίκος.

Comments

Trending