Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άνοιξε ο δρόμος για ΠΑΟΚ – Καυτανζόγλειο

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το Αθλητικό Νομοσχέδιο

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Άνοιξε ο δρόμος για ΠΑΟΚ – Καυτανζόγλειο

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο, που συμπεριλαμβάνει ρύθμιση, που ανοίγει το δρόμο για την μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, με φόντο την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Τούμπα.

Η ρύθμιση αναφέρει πως σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως αυτή του Δικεφάλου, θα συμψηφίζονται το ενοίκιο με το κόστος των βελτιωτικών εργασιών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά το σημείο που αφορά τον ΠΑΟΚ:

«Άρθρο 67Α
1. Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες μπορούν, ύστερα από άδεια της Ε.Ε.Α.:
(α) να χρηματοδοτούν τα ιδρυτικά τους αθλητικά σωματεία για τον σκοπό της ανέγερσης, ανακατασκευής, επισκευής ή και συντήρησης των αθλητικών τους εγκαταστάσεων και (β) να αναθέτουν, με δική τους αποκλειστική δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο ιδρυτικό τους αθλητικό σωματείο ή σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή στο Ελληνικό Δημόσιο, και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

2. Η άδεια της Ε.Ε.Α. της παρ. 1 χορηγείται, ύστερα από σχετική αίτηση της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε., εφόσον: (α) συναινεί το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο στην περ. α` της παρ. 1 ή ο ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περ. β` της παρ. 1, (β) δεν θίγονται υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τρίτων φυσικών ή νομικών προσώπων, (γ) δεν θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα της Α.Α.Ε. και (δ) διαπιστώνεται η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων της χρηματοδότησης. Αν δεν συντρέχουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, η σχετική αίτηση απορρίπτεται αιτιολογημένα.

3. Οι δαπάνες της περ. β’ της παρ. 1, που πραγματοποιούν οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Α.Ε.), συνυπολογίζονται στο οφειλόμενο μίσθωμα, το οποίο συμφωνείται κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης που αφορά τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και ιδίως των άρθρων 56 και 57 του παρόντος νόμου και της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 423/1976 (A’ 223). Το συμφωνηθέν μίσθωμα για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης δεν δύναται να είναι μικρότερο από την αξία των συνολικών δαπανών που πραγματοποιούνται.

Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται ιδίως: α) το ελάχιστο περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων της περ. β’ της παρ. 1, προκειμένου το μίσθωμα να μην είναι δυσαναλόγως χαμηλότερο της μισθωτικής αξίας της αθλητικής εγκατάστασης, β) ο τρόπος έγκρισης των συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες συνοδεύονται από οικονομικοτεχνική έκθεση της Α.Α.Ε., με τις σχετικές παρατηρήσεις της Διοίκησης του φορέα υποδοχής των έργων, και τον προσδιορισμό της αξίας των δαπανών, κατόπιν εκτίμησής τους από τη Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), που εγκρίνει τις τεχνικές προδιαγραφές και μελέτες, το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του έργου, και γ) η τήρηση των συναφών προϋποθέσεων που τίθενται στην παρ. 2, προς διασφάλιση της αγωνιστικής καταλληλότητας των εγκαταστάσεων, ώστε να εξασφαλίζονται η έκδοση και η διατήρηση άδειας λειτουργίας για το σύνολο των εγκαταστάσεων.

Στη σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του εκμισθωτή και της μισθώτριας ή Α.Α.Ε., καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις της εκμίσθωσης, οι παρεχόμενες ασφάλειες, εγγυήσεις και ρήτρες που επιβάλλονται στη μισθώτρια Α.Α.Ε. για την καλή και εμπρόθεσμη τήρηση των συμφωνηθέντων όρων, ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, οι ρήτρες έκπτωσης ή εξόδου για την περίπτωση μη ολοκλήρωσης αυτού, καθώς και κάθε αναγκαίος όρος για τη διασφάλιση των συμφερόντων του εκμισθωτή.

Μετά τη λήξη του συμβατικού ή του κατόπιν παράτασης, χρόνου της μίσθωσης, η χρήση του ακινήτου, μετά των συστατικών και παραρτημάτων του και του εξοπλισμού του, όπως έχει διαμορφωθεί και σε όποια κατάσταση βρίσκεται κατά τον χρόνο αυτό, επανέρχεται στον εκμισθωτή, άνευ αποζημιώσεως της μισθώτριας Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Α.Ε.).».

Μatchcombo στη Stoiximan: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικές αγορές σε ένα στοίχημα πριν & κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα (21+)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από το OPEN η πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη»

Το OPEN TV θα μεταδώσει την αυριανή αναμέτρηση στο Δουβλίνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως είχατε ενημερωθεί μέσα από το PAOK24, χθες, το τηλεοπτικό κανάλι ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, ήταν σε διαδικασία εξασφάλισης των δικαιωμάτων, του αγώνα του ΠΑΟΚ στην έδρα της Μποέμιαν.

Τα τυπικά ολοκληρώθηκαν και όπως έγινε γνωστό και επίσημα, η πρώτη φετινή ευρωπαϊκή «μάχη» του ΠΑΟΚ θα μεταδοθεί από το «Ανοιχτό Κανάλι» ελεύθερα σε κάθε τηλεόραση.

Υπενθυμίζουμε ότι η σέντρα, είναι προγραμματισμένη για τις 21:45…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγώνα και χωρίς VAR προβλέπει ο νέος ΚΑΠ!

Η σχετική διάταξη πέρασε και αναμένεται να ισχύσει από τη νέα σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Και επίσημα πλέον, ο νέος Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, προβλέπει τη διεξαγωγή αγώνα, χωρίς τη χρήση VAR, εφόσον προκύψει κάποια δυσλειτουργία ή κάποιο πρόβλημα με το σύστημα…

«Αν δεν μπορεί να διασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος VAR κατά τον χρόνο ορισμού ενός αγώνα, αυτός θα πρέπει να ορίζεται σε άλλη ημερομηνία, πλην αν όλως εξαιρετικοί λόγοι ανωτέρας βίας (λ.χ. μη ύπαρξη διαθέσιμων ημερομηνιών κλπ) επιβάλλουν την τέλεσή του. Αν προκύψει πρόβλημα μη εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος VAR την ημέρα του αγώνα (είτε πριν την έναρξη του είτε και κατά τη διάρκεια αυτού) ο αγώνας διεξάγεται κανονικά» αναφέρει η σχετική διάταξη…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Aπέναντι στον ΠΑΟΚ δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας»

Οι τελευταίες δηλώσεις του Κιθ Λονγκ για τον μεγάλο αγώνα της Μποέμιαν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη Τύπου της Μποέμιαν για τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ που γίνεται αύριο το βράδυ στο Aviva Stadium. Ο Κιθ Λονγκ έπλεξε το εγκώμιο του Δικεφάλου, αλλά τόνισε και τη σημασία της αναμέτρησης για την ομάδα του:

«Αναγνωρίζουμε ότι είναι μια πιο δύσκολη διαδικασία ως προς την κόντρα που θα έχουμε σε σχέση με τα περασμένα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ, μια ομάδα γεμάτη διεθνείς, ομάδα με ποιοτικές λύσεις. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά πραγματικά ανυπομονούμε για τον αγώνα. Θέλουμε να δοκιμάσουμε τον εαυτό μας απέναντι σε ομάδα υψηλού επιπέδου. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες μου και μια δοκιμή να δούμε πού βρισκόμαστε ως ομάδα ».

Στην ερώτηση για το ότι η ομάδα του έχει πολλά επίσημα ματς σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής των Ιρλανδών τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικά ματς ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως η Φέγενορντ και η PSV, οπότε θα είναι καλά προετοιμασμένοι».

-Ο αμυντικός της ομάδας Ρομπ Κορνγουαλ αναγνώρισε ότι θα έχει μία δύσκολη βραδιά: «Είναι δύσκολο να κρίνουμε τον ΠΑΟΚ από την ανάλυση βίντεο, αλλά φαίνονται καλοί». Συμπλήρωσε: «Το να παίζουμε σε ένα τέτοιο χαλί όπως αυτό στο στο Aviva μας ταιριάζει και είναι υπέροχο να έχουμε τους οπαδούς πίσω στο γήπεδο». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending