Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Ιρλανδοί ψηφίζουν… Gaelic football

Τέταρτο τις προτιμήσεις τους το ποδόσφαιρο!

PAOK24

Οι Ιρλανδοί ψηφίζουν… Gaelic football

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στο Δουβλίνο και πλέον, μετράει αντίστροφα για το αποψινό παιχνίδι στο AVIVA Stadium.

Είναι ξεκάθαρο ωστόσο, πως για τους Ιρλανδούς έχει μεν μεγάλη σημασία αυτό το παιχνίδι, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι σε καμία περίπτωση πρώτο στις προτιμήσεις του.

Το πρώτο άθλημα στην Ιρλανδία είναι το Gaelic football, ένα άθλημα που παίζεται σε γήπεδο αντίστοιχο με αυτό του ράγκμπι. Στις δύο πλευρές του βρίσκονται τα τέρματα, τα οποία αποτελούνται από μία εστία με δίχτυα, πλάτους 6.5 και ύψους 2.5 μέτρων, ενώ οι δύο κάθετες δοκοί προεκτείνονται προς τα πάνω για να δημιουργήσουν ένα τέρμα αντίστοιχο με αυτό του ράγκμπι.

Στο παιχνίδι που διαρκεί 60 λεπτά στις περισσότερες κατηγορίες, ο σκοπός είναι η κάθε ομάδα να πετύχει τους περισσότερους πόντους. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους, είτε με την επίτευξη γκολ, δηλαδή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας, που δίνει 3 πόντους, είτε με την επίτευξη πόντων, δηλαδή στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ανάμεσα στα δύο κατακόρυφα.

Δεύτερο άθλημα είναι το Ηurling, όπου οι παίκτες χτυπούν μία μικρή μπάλα με ένα ξύλινο ραβδί και καλούνται να τη στείλουν μεταξύ των κάθετων δοκαριών των αντιπάλων, είτε πάνω από την οριζόντια δοκό για να κέρδισει η ομάδα τους ένα πόντο ή κάτω από την οριζόντια δοκό, μέσα στα δίχτυα, στο χώρο που φυλάσσεται από τον τερματοφύλακα, για να πετύχουν ένα γκολ, το οποίο ισοδυναμεί με τρεις πόντους.

Τρίτο είναι το rugby και τέταρτο στις προτιμήσεις των Ιρλανδών είναι το ποδόσφαιρο! Για αυτό και το σημερινό παιχνίδι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ποδοσφαιρανθρώπους της χώρας να ανεβάσουν το άθλημα,  σε μία εποχή όπου το ενδιαφέρον είναι αρκετά μικρό…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ