ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόκριση με… Τούμπα! (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε μία ευρωπαϊκή εκτός έδρας ήττα με ομάδες του βεληνεκούς της Μποέμιαν και ο αποκλεισμός που… πόνεσε!

Published

on

Κάθε άλλο παρά… ασυνήθιστο είναι για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να γνωρίζει την ήττα από ομάδες του βεληνεκούς της Μποέμιαν μακριά από την Τούμπα και εν τέλει να παίρνει την πρόκριση στο “σπίτι” του.

Τη σεζόν 2002-03, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Δικέφαλος ηττήθηκε στην Πορτογαλία από τη Λεϊσόες, ομάδα τρίτης κατηγορίας, με σκορ 2-1, ωστόσο στην Τούμπα την κέρδισε με 4-1 και πήρε την πρόκριση.

Δώδεκα χρόνια μετά, οι “ασπρόμαυροι” στραβοπάτησαν στη Μολδαβία, γνωρίζοντας την ήττα από την Ζίμπρου Κισινάου με 1-0, αλλά και πάλι ανέτρεψαν την κατάσταση στην Τούμπα, κερδίζοντας άνετα με 4-0, εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Τη σεζόν 2014-15 δε, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Ζάγκρεμπ από την τοπική Λοκομοτίβα με 2-1 ωστόσο στη ρεβάνς έκανε… πλάκα, φτάνοντας στην πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με το εμφατικό 6-0, ωστόσο την επόμενη φορά που κλήθηκε να ανατρέψει μία εκτός έδρας ήττα στην Τούμπα, δεν τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα, στη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2019-20, ο Δικέφαλος ηττήθηκε στη Σλοβακία από την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 1-0 και τελικά γνώρισε τον οδυνηρό αποκλεισμό, από τη στιγμή που κέρδισε μεν στην Τούμπα με σκορ 3-2 αλλά ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ χάρισε την πρόκριση στους Σλοβάκους.

Comments

Trending