ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

19 και 26, όπως και στην Πόλη

Η συγκυρία του 2010 και η Ριέκα που περιμένει

Published

on

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της ιρλανδικής Μποχίμιαν ήταν αναμενόμενη και λογική. Μία ομάδα που μπορεί να είχε δυνάμεις, ένταση και θέληση, αλλά της έλειπε η ποιότητα που φάνηκε και στα 180 λεπτά των δύο αγώνων. Εάν ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αυτή ήρθε στο δεύτερο και πλέον μένουν οι αγώνες των play-off όπου θα δώσει τη δική του μάχη με την Ριέκα για μία θέση στους ομίλους. 

Ο πρώτος αγώνας είναι στην Τούμπα, το βράδυ της 19ης Αυγούστου, ενώ ο δεύτερος στην Κροατία, το βράδυ της 26ης Αυγούστου. Είναι αλήθεια ότι όλοι σκέφτηκαν αυτόματα τη σημειολογία του 1926, του έτους ίδρυσης του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που πολλές ξεχνάμε, είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει ξαναπαίξει τέτοιες ημερομηνίες, ημέρα Πέμπτη και μάλιστα και πάλι σε play-off διοργάνωσης. 

Το καλοκαίρι του 2010, ο ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ με δύο ισοπαλίες, έπρεπε να μπει οπωσδήποτε στους ομίλους του τότε Europa League, μιας και τα οικονομικά θέματα της ομάδας, δεν χωρούσαν άλλη αναβολή. Τότε αντίπαλος ήταν η Φενέρμπαχτσε, των Εμρέ, Ντεμιράλ, Λουγκάνο, Άλεξ, Στοχ και Νιάνγκ. Ο ΠΑΟΚ με μοναδικές μεταγραφές τους Σαλπιγγίδη και Μπουσαϊντί, πήγαινε στους δύο αγώνες, μετά από μία μεγάλη ταλαιπωρία στο θέμα του προπονητή, καθώς ο Μάριο Μπερέτα είχε αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος, αλλά δεν πρόλαβε να παίξει επίσημο παιχνίδι, μιας και τη θέση του πήρε ο Παύλος Δερμιτζάκης. 

Το βράδυ της 19ης Αυγούστου στην Τούμπα, η Φενέρμπαχτσε ήρθε στην Τούμπα, χωρίς τον Στοχ και με τον Νιάνγκο στον πάγκο σαν νέα μεταγραφή. Ο Βιεϊρίνια, έκανε το 1-0, ο Βιτόλο αποβλήθηκε, ο Παπάζογλου έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ημέρας και όλοι περίμεναν την ρεβάνς στην Πόλη από την οποία θα έλειπε και ο επίσης τιμωρημένος Ίβιτς. 

Στο μεγάλο παιχνίδι του Σουκρού Σαράτσογλου, Γκαρσία, Φωτάκης και Σορλέν έκαναν τα πάντα στον άξονα. Ο Βιεϊρίνια ήθελε δύο αντιπάλους για “πρωινό”, ο Φιλομένο κράτησε τη θέση του σωστά και βοήθησε τον Σαλπιγγίδη που εάν είχε σκοράρει νωρίτερα, η πρόκριση θα είχε κριθεί από τα 90 λεπτά. Στην παράταση όμως μετά το 1-0 του Εμρέ Μπελόζογλου, ο Μουσλίμοβιτς κέρδισε με την αξία του τον ρόλο του “πορθητή” και όλα τα άλλα είναι ιστορία που θα μείνει για πάντα στο μυαλό όλων….

Comments

Trending