ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με Πασχαλάκη “κέρβερο” και άξονα χωρίς ένταση (vid)

Σχόλια και απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Published

on

O ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη με 0-1 και εκτός του γκολ του Βιεϊρίνια, τα συγχαρητήρια πέφτουν πάνω στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που έβγαλε κάτι φάση που ο Αστέρας σημάδεψε την εστία του ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι στην καλή του μέρα γίνεται ξεκάθαρα παράγοντας της ομάδας δίνοντας βαθμούς σε αυτή. Σε κακή κατάσταση ο άξονας του ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους παίκτες της Τρίπολης σε τρεξίματα, αλλά και στον αέρα.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Και πάλι ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής γκολκίπερ είχε 4 μεγάλες αποκρούσεις που κράτησε το 0-1 και έδειξε και σήμερα ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετά τις αποκρούσεις του στο Γιβραλτάρ. Ίσως και πάλι ο MVP της αναμέτρησης.

Σίντγκλεϊ: Μετά τις πρώτες του δύο εμφανίσεις σήμερα έδειξε σταθερότητα και ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να τον κρατήσει σαν μία λύση ίσως και 11άδας. Αμυντικά δεν εκτέθηκε, εάν αναλογιστεί κανείς ότι συχνά του έβγαιναν δύο παίκτες από την πλευρά του. Επιθετικά δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, αλλά όταν ανέβηκε έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, όπως ταχύτητα και ένταση.

Μιχαηλίδης: Αρκετά λάθη που μας έχει συνηθίσει, κυρίως σε φάσεις που από τον ενθουσιασμό του έβγαινε δυνατά στις μονομαχίες με αποτέλεσμα να κάνει άσκοπα φάουλ. Στα ψηλά έχασε τις μονομαχίες από τον Μπαράλες, κέρδισε τις υπόλοιπες και είχε σωστές πάσες και αποφάσεις στην ανάπτυξη της ομάδας. Πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Βαρέλα: Και αυτός είχε πολλά προβλήματα με τον Μπαράλες. Δεν τον κέρδισε σε καμία μονομαχία και οι αντίπαλοι τον σημάδευαν συνέχεια. Δεν είχε υπομονή, εκτός περιοχής ήταν καλύτερος, αλλά και πάλι ήταν ένα κακό βράδυ για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ που δείχνει να μην μπορεί να ντουμπλάρει τον Μπαράλες, όσες φορές έχουν παίξει αντίπαλοι.

Βιεϊρίνια: Στο πρώτο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά. Ο Σίτο του βγήκε 1-2 φορές στην πλάτη του και ευτυχώς δεν κόστισε. Επιθετικά προσπάθησε να παίξει κυρίως με τον Μουργκ, αλλά δεν βρήκε συμπαράσταση στον Αυστριακό, ενώ δεν πήρε καμία βοήθεια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και από τον Κούρτιτς. Στα θετικά ότι και πάλι σκόραρε. Εκτέλεσε το πέναλτι και αυτό εν τέλει ήταν αρκετό για να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη. Βγήκε με πρόβλημα στον αχίλλειο και περιμένουμε όλοι την τελική γνωμάτευση τις επόμενες ημέρες.

Σβαμπ: Ήταν ένας από τους δύο λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο. Ο άλλος ήταν ο Κούρτιτς. Ο Αυστριακός συνήθως είναι από τους παίκτες ορόσημο του ΠΑΟΚ, αλλά σήμερα δεν συμμετείχε ούτε στην άμυνα, αλλά ούτε και στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τον άξονα. Δικαίως πέρασε εκτός για να μπει ο Εσίτι.

Κούρτιτς: Και αυτός όπως και ο Σβαμπ δεν έδειξε διάθεση για δημιουργία. Είχε κάποιες στιγμές που αμυντικά ήταν σωστός όπως οι στατικές φάσεις, αλλά ο ΠΑΟΚ όταν απέκτησε τον Κούρτιτς, το έκανε για να κάνει τη διαφορά ο Σλοβένος και να γίνει κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή. Σήμερα δεν φάνηκε ιδιαίτερα και ο Αστέρα πίεσε τον ΠΑΟΚ αφόρητα από ένα σημείο και μετά.

Μιτρίτσα: Προσπάθησε πολλάκις να δείξει την ποιότητα του με ατομικές ενέργειες, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα. Είχε μία καλή τελική, αλλά και πάλι περισσότερο χρόνο πέρασε να κινείται άσκοπα και να πιέζει απλά στο χώρο, παρά να γίνει ουσιαστικός. Στα αμυντικά του καθήκοντα δεν βοήθησε σε κανένα σημείο τον Σίντγκλεϊ και αυτό πρέπει να το βελτιώσει εάν θέλει να παραμείνει βασικός. Θέλει ακόμα χρόνο για να κουμπώσει με τους συμπαίκτες του και να δείξει εάν είναι αυτό που έψαχνε ο ΠΑΟΚ για τα άκρα της επίθεσης του.

Μπίσεσβαρ: Με μία λέξη συγκινητικός. Ο αρτίστας του ΠΑΟΚ σε κάθε του επαφή με την μπάλα κέρδιζε κάτι. Χρόνο, μέτρα, φάουλ και πολλές φορές οι πάσες του ήταν εκείνες που ξεκινούσαν μία επικίνδυνη κατάσταση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στη φάση που κερδίζει το πέναλτι, αργεί να πάρει τη σωστή απόφαση, αλλά αυτό έφερε και το φάουλ της ανατροπής. Έπαιξε και πάλι 90 λεπτά, δείχνοντας ότι είναι εδώ σαν παίκτης και σαν προσωπικότητα, μιας και δεν κρύφτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, παρότι στο τέλος κουράστηκε και αυτό φάνηκε στην μονιμοποίηση του δεξιού μπακ στην επίθεση.

Μουργκ: Τακτικά ήταν καλός και πάλι. Στα στημένα δεν βοήθησε ιδιαίτερα αυτή τη φορά. Είχε 1-2 σωστές ενέργειες, αλλά και πάλι ήταν ακίνδυνος από την μεριά του. Φαίνεται και πάλι ως μία λύση από τον πάγκο όταν δεν μπορεί να παίξει ο Ζίβκοβιτς και τίποτα παραπάνω.

Σφιντέρσκι: Παρότι ξεκίνησε δυναμικά και πίεσε παντού στο τέλος φαίνεται να κουράζεται από τις μάχες με τους αμυντικούς του Αστέρα. Παρόλα αυτά πίεσε τόσο πολύ που ο ΠΑΟΚ έμενε πιο πάνω στην επίθεση του Αστέρα και αυτό φάνηκε περισσότερο από την αλλαγή του, όταν μπήκε ο Άκπομ.

Ροντρίγκο Σοάρες: Μπήκε στη θέση του Βιεϊρίνια και αμέσως έκλεισε σωστά την πλευρά του, σε σχέση με τον τραυματία αρχηγό του ΠΑΟΚ. Δεν ανέβηκε σχεδόν καθόλου, αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο. Ήταν σωστός αμυντικά και αυτό έκανε τον Αστέρα να μην μπορεί να πιέσει τον ΠΑΟΚ από την πλευρά του και να πάει από την άλλη μεριά ή σε βαθιές μπαλιές προς τον Μπαράλες.

Εσίτι: Η αλήθεια είναι ότι τέτοια παιχνίδια του ταιριάζουν. Μπήκε με σκοπό να κλείσει τον άξονα και το έκανε πετυχημένα. Κέρδισε κάθε μονομαχία, κράτησε ακόμα και μπάλα και μάλιστα είχε και 1-2 εύστοχες πάσες που προσπάθησε να βγάλει τον ΠΑΟΚ στην επίθεση. Έδειξε και πάλι ότι μπορεί να αποτελέσει λύση στον άξονα και μάλιστα σε συνθήκες πίεσης να δίνει πολλά στην ομάδα και στους συμπαίκτες του.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Ο Βραζιλιάνος μπήκε για να πιέσει και να δώσει ενέργεια στον ΠΑΟΚ. Μπήκε για να μην αφήσει τον Αστέρα να κλείσει τον ΠΑΟΚ. Δεν έκανε όμως τίποτα από όλα αυτά. Απλά κυκλοφορούσε μπροστά από τους δύο μέσους του ΠΑΟΚ, χωρίς να δώσει ένα κλέψιμο ή μία σωστή επέμβαση.

Α. Ζίβκοβιτς: Και αυτός μπήκε για να εκμεταλλευτεί τον χώρο. Δεν το έκανε με επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βγει στον χώρο και έτσι να πάρει και κάποιες ευκαιρίες με την μπάλα.

Άκπομ: Και αυτός όπως και ο Ντόουγκλας μπήκε για να δώσει ένταση και τρεξίματα. Δεν έκανε και αυτός τη δουλειά του, ενώ πολλές φορές δεν πήγε ούτε να καλύψει τον Μπίσεσβαρ όταν ανέβαινε ο δεξιός μπακ του Αστέρα. Έπρεπε να δώσει παραπάνω πράγματα στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε.

Comments

Trending