ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Αναμενόμενο μισό-μηδέν με Πασχαλάκη και πάλι πρωταγωνιστή

Published

on

Είχε δύσκολο ματς ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, το πρώτο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος μεταξύ ομάδων που πέρσι έπαιξαν και στα πλέι οφ. Ένας ΠΑΟΚ που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση… Κάπως έτσι αυτό το… μισό-μηδέν ήταν ένα σενάριο που δεν εξέπληξε.

Δεν υπήρχε περίπτωση ο ΠΑΟΚ που… παραπατούσε σε πολλά διαστήματα της ευρωπαϊκής αναμέτρησης που έδωσε την Πέμπτη, να μπει και να… πετάει στην Τρίπολη. Υπάρχουν προβλήματα, απουσίες που δυστυχώς δεν καλύπτονται, νέοι παίκτες που μπήκαν βιαστικά και ένα σύνολο που θέλει να αλλάξει φιλοσοφία, αλλά ήδη έφαγε μία σφαλιάρα την περασμένη Κυριακή και από τότε αγκομαχάει για να πάρει αποτελέσματα έχοντας κορυφαίο τον τερματοφύλακά του.

Ο Πασχαλάκης που κράτησε στο Γιβραλτάρ, ήταν παρών και σήμερα με μία-δύο δύσκολες επεμβάσεις και άλλες 3-4 όπου απλά ήταν εκεί που έπρεπε. Ακόμη και στο λάθος του (όλοι οι άλλοι συμπαίκτες του έκαναν από 10) σηκώθηκε και το έσωσε, ενώ σε μία περίπτωση πήρε … δώρο Θεού με το δοκάρι.

Απλά… θετικοί ήταν οι Μπίσεσβαρ και Σίντκλεϊ. Ο Σουριναμέζος κάνει… ζευγάρι με τον τερματοφύλακα και δείχνει σε όλους όσους δεν πίστευαν πώς μία… άλλη διαχείριση προσωπικοτήτων αναζωογονεί παίκτες που πέρυσι κάποια στιγμή έδειχναν τελειωμένοι! Ο Βραζιλιάνος δείχνει σε κάθε ματς όλο και περισσότερο ότι είναι ένας ταλαντούχος Βραζιλιάνος μπακ, που όταν προσαρμοστεί πλήρως ίσως και να κάνει τη διαφορά. Αλλά… Για να πάμε και στους άλλους… Δεν γίνεται ο αριστερός μπακ να παίζει επί 60-70 λεπτά ένας εναντίον δύο! Δεν γίνεται ο Μιτρίτσα που δεν βρήκε συμπαίκτη ποτέ, να μην μαρκάρει και ποτέ τον παίκτη του, τον δεξιό μπακ του αντιπάλου που φυσικά πήγε να γίνει ήρωας. Ευτυχώς τον έβγαλε ο προπονητής του μαζί με τον Σίτο και για 20 λεπτά από το 60΄ έως το 80΄ ο Αστέρας έχασε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι να τον ξαναβρεί στο τέλος με τα αλεπάλληλα γεμίσματα στον Μπαράλες που δεν αντιμετωπίστηκαν από όλον τον ΠΑΟΚ και κυρίως τον Βαρέλα.

Έτσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ, που νιώθω ότι δεν πήρε τόσα πολλά και από τις αλλαγές του, αφού στα τελευταία λεπτά όλοι οι ασπρόμαυροι, ειδικά όσοι είχαν φρέσκα πόδια, απλά παρακολουθούσαν τους γηπεδούχους να γεμίζουν ανενόχλητοι…   Σε όλα αυτά να συμπληρώσουμε και την απόδοση του Μανούχου που απο το πέναλτι που δεν είδε και μέχρι το κόρνερ-σκάνδαλο που δεν ήθελε να δώσει στον Μιτρίτσα, επί 30 λεπτά, τα έδινε όλα στον Αστέρα. Όλα μα όλα με σκοπό να εκνευρίσει τους ασπρόμαυρους. Η έκρηξη όλων εκείνη τη στιγμή τον συμμάζεψε.

Ο Δικέφαλος δυσκολεύεται στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, του λείπουν συνεργασίες και ομοιογένεια με τα νέα πρόσωπα τύπου Μιτρίτσα, ο Κούρτιτς παραμένει κακός, αμυντικά η ομάδα δέχεται πολλές φάσεις και με κάθε τρόπο από τους αντιπάλους και στο τέλος μένουν οι δύο τελευταίες νίκες όπου… η μία έφερε την άλλη και οι δύο μαζί θα πρέπει να φέρουν και την τρίτη στο Αγρίνιο. Τώρα για τον ΠΑΟΚ και μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τους παρόντες (ειδικά με τον Ελ Καντουρί τον Ζίβκοβιτς και τον Ίνγκασον) τα αποτελέσματα θα  δίνουν δύναμη και αντοχή για την συνέχεια. Με Πασχαλάκη κορυφαίο; Έστω… Γιατί όχι; Ας δώσει και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ λύσεις σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα.

Comments

Trending