ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπίσε ζωγράφισε και ο Κούρτιτς τους έδεσε (vid)

Η απόδοση του ΠΑΟΚ στην πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν

Published

on

Ο ΠΑΟΚ με κορυφαίους τους Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς και Ντόουγκλας Αούγκουστο πάτησε σε όλα τα επίπεδα την ΑΕΚ και σήμερα και έτσι έφτασε τους 9 βαθμούς στη Superleague Interwetten, αφήνοντας την ΑΕΚ 2 βαθμούς από κάτω του και βλέποντας μόνο τον Ολυμπιακό από πάνω του στον έναν βαθμό.

Ο Ολλανδός έκανε τα πάντα, σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και ταλαιπώρησε τους αντιπάλους για 90 λεπτά, ενώ ο Σλοβένος μέσος έδειξε τι ήθελε ο ΠΑΟΚ όταν το καλοκαίρι τον έφερε από την Ιταλία στην Ελλάδα. Τέλος ο Ντόουγκλας και ο Σβαμπ, με την απόδοσή τους και τη γενική του συμπεριφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν ίσως το νέο σχήμα που μπορεί να πορευτεί ο ΠΑΟΚ για τη συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη επί της ΑΕΚ:

Πασχαλάκης: Και πάλι άτρωτος και αυτή τη φορά ατσαλάκωτος. Είχε καλές εξόδους στις στατικές φάσεις της ΑΕΚ, μπλόκαρε κάποια μακρινά σουτ των αντιπάλων, έδειξε σιγουριά με την μπάλα κάτω και με την ψυχολογία του, έδειξε να μην φοβάται ούτε τις φάσεις μέσα από την περιοχή.

Σίντκλεϊ: Ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και φάνηκε στα πρώτα του ματσαρίσματα με τον Λιβάι Γκαρσία. Δεν τον άφησε να δείξει τις ικανότητες του και το σημαντικότερο ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν αλάνθαστος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι σταθερός, εκτός από την στιγμή του 68ου λεπτού. Εκεί από την υπερβολική του σιγουριά παραλίγο να χαρίσει ένα γκολ στην ΑΕΚ, αλλά τον έσωσε ο Τέιλορ.

Μιχαηλίδης: Σταθερός και ένας από τους λόγους που ο Αραούχο φάνηκε μόνο στην στιγμή της αλλαγής του. Στην αρχή είχε άγχος, αλλά κάθε λεπτό που περνούσε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ανέβαινε και έδειξε ότι μπορεί να σταθεί το ίδιο καλά όσο τον περιμένει ο προπονητής του. Είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και πάντα οι μεταβιβάσεις του ήταν σωστές.

Μιχάι: Μπήκε στην 11άδα από το παράθυρο και ίσως ήταν ο κομβικότερος αμυντικός του ΠΑΟΚ. Ο Αραούχο πίεσε από την πλευρά του και δεν κατάφερε τίποτα. Ακόμα και όταν έπεσε πάνω στον Τσούμπερ ή τον Γέφτιτς, ο Αλβανός στόπερ του Δικεφάλου κέρδισε κάθε μονομαχία, είτε ψηλά, είτε χαμηλά. Είχε και αυτός μία κακή στιγμή που έχασε την μπάλα από την υπερβολική του σιγουριά, αλλά ευτυχώς δεν στοίχισε στην ομάδα.

Τέιλορ: Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και από την μεριά του η ΑΕΚ στόχευσε στην αμυντική του αδυναμία. Παρόλα αυτά μετά τα πρώτα δέκα λεπτά ανέβηκε. Δεν έκανε κανένα άλλο λάθος και έσωσε τον ΠΑΟΚ στη φάση του 68′. Από εκεί και μετά επιθετικά δεν πήρε κανένα ρίσκο ελέω Τσούμπερ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει τακτικά τη θέση του και να μην έχει το μυαλό μόνο στην επίθεση.

Σβαμπ: Κορυφαίος στο δύσκολο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης. Πολλά κλεψίματα στο κέντρο από τους Γέφτιτς και Λε Ταλέκ, πολλές πάσες-κλειδιά στην άμυνα της ΑΕΚ, πολλές στιγμές που θα μπορούσε να είχε σκοράρει, ενώ πάτησε περιοχή σχεδόν σε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Έδειξε ότι είναι από τους κομβικότερους παίκτες του ΠΑΟΚ με την απόδοσή του αποχώρησε μόνο όταν κουράστηκε και η ομάδα ήθελε περισσότερα τρεξίματα.

Κούρτιτς: Το πρώτο μεγάλο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Σλοβένος άσος, έδειξε σήμερα αυτά που περιμένει ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου από τον ίδιο. Είχε ασίστ και γκολ, είχε τρομερή αμυντική προσήλωση, είχε πολλές κερδισμένες μονομαχίες, ελάχιστα λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο κάθετο ποδόσφαιρο που ζητάει ο προπονητής του, αλλά σήμερα είχε και νούμερα. Η ασίστ στον Μπίσεσβαρ μπορεί να θεωρείται εύκολη, αλλά η πάσα με την μία στον Ολλανδό ήταν το κλειδί για να βρεθεί η άμυνα της ΑΕΚ ανοργάνωτη.

Μπίσεσβαρ: Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ με διαφορά και μετά από καιρό. Ο παίκτης που έκανε ότι ήθελε τον Μισελέν και την άμυνα της ΑΕΚ. Ο Ολλανδός δημιούργησε κάθε ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, σκόραρε γκολ που ακυρώθηκε, σκόραρε γκολ που μέτρησε, κέρδισε το πέναλτι και ήταν παντού, είτε αφορούσε τον άξονα, είτε την πλευρά του, βγάζοντας την ποιότητα που φαινόταν να λείπει από τον ΠΑΟΚ.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Όπως και στην Τρίπολη, έτσι και σήμερα ήταν εξαιρετικός στο ρόλο που του ανατέθηκε. Ο Βραζιλιάνος πίεσε μέχρι τέλους τους μέσους της ΑΕΚ, πάτησε περιοχή πολλές φορές, είχε τελικές εντός και εκτός εστίας, μοίρασε σωστά το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια και το βασικότερο έδωσε μία λύση στον Λουτσέσκου με τον σχηματισμό των τριών μέσων.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Φαίνεται ότι του λείπει η ένταση, αλλά σήμερα και αυτός ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι του. Δεν άφησε τον Χατζησαφί να βρεθεί κοντά στον Τσούμπερ, πίεσε από την πρώτη κιόλας πάσα της ΑΕΚ, ήταν σοβαρός στο κράτημα της μπάλας χωρίς υπερβολές, προσπάθησε να απειλήσει και είχε δημιουργικές στιγμές που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του.

Σφιντέρσκι: Ο Πολωνός μπορεί να μην σκόραρε, μπορεί να μην είχε ασίστ, μπορεί να μην είχε ούτε τελική στην εστία, αλλά η δουλειά του για το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε. Πίεσε τους Τζαβέλλα και Βράνιες σε κάθε μέτρο που είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά το βασικότερο ήταν ότι κέρδισε πολλές μονομαχίες με τον δυναμικό Βόσνιο στόπερ και έτσι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πολλές φορές μέτρα στο γήπεδο εξ αιτίας του Κάρολ. Δείχνει ότι έχει ανέβει επίπεδο κατά πολύ.

Εσίτι: Έπαιξε για 20 λεπτά περίπου. Είχε κερδισμένες μονομαχίες, κράτησε μπάλα παρά την πίεση που του άσκησαν και έκανε αυτά που του ζήτησε ο προπονητής του για τα λεπτά που αγωνίστηκε.

ΜούργκΜιτρίτσαΆκπομ και Λύρατζης δεν μπορούν να κριθούν για την ολιγόλεπτη συμμετοχή τους.

Comments

Trending