ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για να μαθαίνουν άμπαλοι και… χάρτινοι

Ο Κλάτενμπεργκ κι ο κανονισμός επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε

Published

on

Από το βράδυ της Κυριακής παρακολουθούμε μία τεράστια και φιλότιμη πραγματικά προσπάθεια των ανθρώπων της ΑΕΚ -αλλά και μερικών άλλων- να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο κλίμα, με αφορμή το γκολ που -σωστά- ακυρώθηκε ως οφσάιντ, το οποίο συγκρίνουν με το έγκλημα του 2018!

Ο Ανσαριφάρντ, όντας εκτεθειμένος, ήταν ακριβώς μπροστά στον Πασχαλάκη και το γκολ δε μέτρησε, με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να επιβεβαιώνει σήμερα πως έγινε το σωστό, παρά τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες:

“Ο βοηθός διαιτητής δεν έδωσε οφσάιντ στο γκολ της ΑΕΚ. Το VAR έλεγξε το περιστατικό για οπτική επαφή, καθώς ο βοηθός διαιτητής δεν μπορεί να το κρίνει από τη θέση του. Το VAR συνέστησε μία επανεξέταση στον διαιτητή για να ελέγξει εάν ο επιθετικός είχε επηρεάσει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει την μπάλα κι επίσης το οπτικό του πεδίο.

Τελικά, μετά από επανεξέταση από τον διαιτητή, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι οφσάιντ, καθώς ο αμυντικός είναι πολύ κοντά στον τερματοφύλακα κι επηρεάζει σαφώς την ικανότητά του να παίξει την μπάλα κι επηρέασε επίσης την οπτική του”.

Όσο γι΄αυτούς τους… γνώστες του ποδοσφαίρου, ξεκάθαρος είναι κι ο κανονισμός που χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Υπάρχει οφσάιντ όταν ο εκτεθειμένος ποδοσφαιριστής προσπαθεί να εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει τη μπάλα, παρεμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου. Ή όταν κάνει μια προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει τη μπάλα”.

Γυρίζοντας πίσω λοιπόν, στο… θαύμα του Κομίνη στη φάση του 2018 ο Μαουρίσιο ό,τι κι αν έκανε, προσπαθώντας να αποφύγει την μπάλα, δεν επηρέαζε τον τερματοφύλακα, ούτε εμπόδιζε την ικανότητά του να αντιδράσει.

Κατά τα άλλα, η προσπάθεια των ανθρώπων της Ένωσης συνεχίζεται κι απλά, αποδεικνύεται ή ότι δεν έχουν ιδέα ή ότι το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση τους…

Comments

Trending