ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ροντρίγκο vs Τέιλορ με τη γλώσσα των αριθμών

Η επιστροφή του Ροντρίγκο έφερε ισορροπία στην ομάδα.

Published

on

Ο Ροντρίγκο Σοάρες επέστρεψε χθες στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, κάτι που είχε να συμβεί από το παιχνίδι με την Ριέκα στην Τούμπα. Ήδη γίνεται ποδοσφαιρική κουβέντα για τη σύγκριση των δύο βραζιλιάνων που παίζουν στην ίδια θέση, δύο παίκτες  για τους οποίους ο Λουτσέσκου σε κάθε ματς αναγκάζεται να πάρει απόφαση… ποιον θα αποκλείσει.

Για να δούμε τι έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής…

Ο Ροντρίγκο απέναντι στον ΟΦΗ έπαιξε το πρώτο του 90λεπτο στο φετινό πρωτάθλημα, μετρώντας μόλις 128 λεπτά συμμετοχής. Από την άλλη μεριά ο Λούκας Τέιλορ που κάλυψε το κενό στο διάστημα της απουσίας του, έχει φτάσει ήδη στα 270′, έχοντας ξεκινήσει βασικός σε τρία παιχνίδια.

Στην Ευρώπη ο Ροντρίγκο έχει “γράψει” 206 λεπτά,όλα στα προκριματικά του Conference League, με τον Τέιλορ να έχει αγωνιστεί σε 5 αναμετρήσεις με 334 λεπτά.

Σε επιμέρους στατιστικά ο Ροντρίγκο στο ματς της Κρήτης έδωσε την πρώτη του φετινή ασίστ στο πρωτάθλημα, είχε 6 εύστοχες πάσες, φτάνοντας τις 9 σε δύο συμμετοχές, δεν πραγματοποίησε κάποιο κλέψιμο, ενώ υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος. Ο Τέιλορ στον αντίποδα στα τρία 90λεπτα που έχει αγωνιστεί στη Super League Interwetten, έχει φτάσει τις 13 εύστοχες πάσες, τα 8 κλεψίματα, δεν έχει μοιράσει ακόμα ασίστ, έχει 2 ασίστ στην Ευρώπη, αλλά έχει κάνει και 8 λάθη.

Στα αποτελέσματα που έχει φέρει ο Δικέφαλος με τους Βραζιλιάνους μπακ στη σύνθεσή του τα πράγματα είναι μοιρασμένα, με την παρουσία του Ροντρίγκο σε 5 παιχνίδια οι ασπρόμαυροι μετρούν 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ με τον Τέιλορ σε 8 συμμετοχές, 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Η εικόνα του Ροντρίγκο απέναντι στον ΟΦΗ, έδειξε πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν έχει επηρεαστεί από την απουσία του για σειρά αγώνων, παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος και συγκεντρωμένος στις ανάγκες του παιχνιδιού, φαίνεται πως υπάρχει μεγαλύτερη χημεία με τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς μέσα στο γήπεδο και μπορεί να προσφέρει καλύτερη ισορροπία στο στυλ παιχνιδιού που ζητάει ο Ρουμάνος προπονητής. Από την άλλη μεριά ο Τέιλορ μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο, αλλά φαίνεται πως υπάρχει θέμα με την ανασταλτική σου συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει και τους δύο στη διάθεσή του, θα μπορεί να επιλέξει ανάλογα και με τις ανάγκες του παιχνιδιού ποιον από τους 2 Βραζιλιάνους θα χρησιμοποιεί για το δεξί άκρο της άμυνας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βαγγέλης Πάνος

Comments

Trending