ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια βραδιά που έμεινε στην ιστορία! (vids)

Ο ΠΑΟΚ που κοίταξε στα μάτια την παντοδύναμη Νάπολι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα που υποκλίθηκε στον κόσμο του Δικεφάλου!

Published

on

6 Οκτωβρίου 1988. Σαν σήμερα, πριν από 33 ολόκληρα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Νάπολι στην Τούμπα και περισσότεροι από 45 χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που έμεινε στην ιστορία και υποχρέωσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα να προβεί μετά το ματς σε μία απίστευτη δήλωση.

Στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1988-89, ο Δικέφαλος βρήκε στον δρόμο του τη Νάπολι του Μαραντόνα, του Καρέκα, του Αλεμάο. Το έργο του για πρόκριση κάθε άλλο παρά εύκολο.

Ωστόσο, το 1-0 του “Σάν Πάολο”, έδινε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ελπίζει. Στις 6 Οκτωβρίου 1988 λοιπόν, η Τούμπα “έβραζε” από τις ιαχές και τα συνθήματα περισσότερων από 45 χιλιάδων φιλάθλων, όντας ασφυκτικά γεμάτη τρεις ώρες πριν τη σέντρα!

Το γκολ του Καρέκα βέβαια στο 17ο λεπτό μείωσε στο ελάχιστο τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ρίνους Ίσραελ ωστόσο, κάθε άλλο παρά τα παράτησαν. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι το 60ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 16 κόρνερ (!), με την πίεση του προς τα καρέ της Νάπολι να είναι τεράστια.

Τελικά, στο 17ο κόρνερ στο 64ο λεπτό, ο Σκαρτάδος πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή των Ιταλών και “έγραψε” το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μαραντόνα δήλωσε σε ιταλικό κανάλι πως “τέτοια ατμόσφαιρα δεν έχω συναντήσει πουθενά”.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, η Νάπολι κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στον “διπλό” τελικό με την Στουτγάρδη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Μαυρέας, Μήτογλου, Σκαρτάδος, Φερνάντο, Λαγωνίδης (62΄ Ιορδανίδης), Καρασαββίδης Α. (45΄ Σμολ), Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης.

ΝΑΠΟΛΙ: Νάπολι: Τζιουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίππα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούσι.


 

Comments

Trending