ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ημέρα που «συστήθηκε» ο Σταύρος Σαράφης!

Σαν σήμερα το ντεμπούτο και το πρώτο γκολ του επιβλητικού “Καίσαρα”!

Published

on

Η κάθε ομάδα, έχει τους θρύλους της, τους γίγαντες της! Τους ποδοσφαιριστές που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και έγραψαν ιστορία!

Σε αυτή την κατηγορία, αναμφισβήτητα ανήκει ο Σταύρος Σαράφης, ο επιβλητικός “Καίσαρας” του ΠΑΟΚ, πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου και καλύτερος ίσως κεφαλοσφαιριστής του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Σαν σήμερα, στις 13 Σεπτεμβρίου 1967, ο Σταύρος Σαράφης πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τα “ασπρόμαυρα”, τα οποία δεν έβγαλε ποτέ, σε παιχνίδι με το Αιγάλεω στην Τούμπα, με τον 17χρονο τότε ποδοσφαιριστή να ανοίγει το σκορ για τον Δικέφαλο!

Συνολικά, ο “Καίσαρας” πέτυχε 170 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ρεκόρ που δεν προβλέπεται να καταρριφθεί! Πιο συγκεκριμένα, πέτυχε 136 γκολ σε 358 παιχνίδια πρωταθλήματος, 26 γκολ σε 54 ματς Κυπέλλου και 8 γκολ σε 21 ευρωπαϊκά ματς! Το φοβερό της όλης ιστορίας; Το ότι ο ο ίδιος δεν ήταν σέντερ φορ αλλά κεντρικός χαφ!

Το τέλος της καριέρας του, έλαβε χώρα στις 7 Ιουνίου 1981 στο παιχνίδι Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2, μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Γκιούλα Λόραντ, γεγονός που σημάδεψε ανεξίτηλα τον σπουδαίο “Σταύρακα”!

 

 

Comments

Trending