ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φερνάντο Σάντος: Το ξεχωριστό δέσιμο με τον ΠΑΟΚ που δεν σπάει ποτέ! (vid)

Από την Πορτογαλία, στην Τούμπα

Published

on

Ήρθε στην Ελλάδα και κατάφερε να αφήσει το στίγμα του.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει την τιμητική του σήμερα, καθώς κλείνει τα 67 συνεχίζοντας να γράφει τη δική του ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Όπως το έκανε κι όταν κάθισε στον “ασπρόμαυρο” πάγκο. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη στις 3/9/07.  Το πρώτο διάστημα δεν ήταν εύκολο. Βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο, για αρκετούς αποτελούσε απλά έναν αμυντικογενή προπονητή αλλά κατάφερε να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η τελική κατάληξη τη σεζόν 2009/10, δεν έβρισκε απέναντί του ο ΠΑΟΚ τον Σπάθα και απίστευτα προκλητική διαιτησία του στο Κλεάνθης Βικελίδης.

“Γύρισα στην Μπενφίκα και όταν ήμουν εκεί, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Θοδωρής Ζαγοράκης ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΟΚ. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως είμαι ο μόνος που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου και απάντησα αμέσως θετικά”, εξήγησε σε συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να “μετακομίσει” στην Τούμπα.

Έμεινε στον “Δικέφαλο” μέχρι το 2010 και μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να πετύχει πολλά και σημαντικά. Δημιούργησε έναν ΠΑΟΚ, νικητή, που ήξερε τι ζητούσε από κάθε παιχνίδι και πώς να το πάρει κι αποχώρησε τον Μάιο του 2010, με μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου.





“Όταν γίνεσαι ΠΑΟΚ, πεθαίνεις και ΠΑΟΚ”. Αυτά ήταν -μεταξύ άλλων- τα λόγια του, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη με τίτλο “90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το μέλλον”. Για τον Φερνάντο Σάντος ο ΠΑΟΚ ήταν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα του κι ο ίδιος απόλαυσε την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να αφήσει το στίγμα του.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Το είδαμε ακόμη κι όταν η Πορτογαλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο ίδιος, παρακολουθούσε με τεράστια αγωνία τα τελευταία λεπτά του τελικού κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν δίπλα του και προσπαθούσε να τον “ταρακουνήσει”, να τον κάνει να πανηγυρίσει κι αυτός!

 

Comments

Trending