ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

38 χρόνια από την αξέχαστη βραδιά στο Μόναχο (vid)

Όταν ο ΠΑΟΚ έγραφε ιστορία

Published

on

Τη δεκαετία του 80′ σταδιακά ο ΠΑΟΚ αποκτούσε σημαντική εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, άρχισε να παίρνει προκρίσεις και να κοντράρει παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, όπως τη Μπάγερν. Οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το Κύπελλο UEFA της σεζόν 1983-84 έχουν αφήσει το δικό τους ανεξίτηλο σημάδι στο Hall of Fame του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο ματς στην Τούμπα έληξε ισόπαλο 0-0 και η ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου παραμένει ακόμα και σήμερα αξέχαστη για τους φίλους της ομάδας. Ύστερα από τιτανομαχία 120 λεπτών ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε με 9-8. Για την ανάδειξη του τελικού νικητή, χρειάστηκαν 22 πέναλτι, με ορισμένα (αδικαιολόγητα) να εκτελούνται παραπάνω φορές, καθώς ο διαιτητής, Άλαν Ρόμπινσον έδωσε δυο φορές επανάληψη σε ισάριθμες αποκρούσεις του Φορτούλα στο πέναλτι του Αουνγκεντάλερ.

Μπάγερν Μονάχου(Ούντο Λάτεκ): Πφαφ, Νάχτβαϊχ, Ντιρνμπέργκερ, Μπάιερλότσερ, Αουγκεντάλερ, Λέρμπι, Πφλίγκλερ, Κράους, Μ. Ρουμενίγκε, Μάτι (69′ Ντ. Χένες), Κ. Χ. Ρουμενίγκε (36′ Ντελ Χάιε).

ΠΑΟΚ (Παλ Τσερνάι): Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Γεωργόπουλος (115′ Μαλιούφας), Αλεξανδρίδης, Χρ. Δημόπουλος, Κούδας (56′ Βασιλάκος), Κωστίκος.

Comments

Trending