ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ «σκόρπισε» την Ουντινέζε! (video)

Μία αξέχαστη βραδιά 21 χρόνια πριν

Published

on

Στις 9 Νοεμβρίου του 2000 ο ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς έβαζε τα… καλά του καταφέρνοντας να αποκλείσει την Ουντινέζε επικρατώντας με 3-0 στην παράταση μπροστά στην «φλεγόμενη» Τούμπα και παίρνοντας έτσι πανηγυρική πρόκριση στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Ουέφα.

Σε μία σπουδαία βραδιά για το κλαμπ αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει, ο «δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε μια πολύ σπουδαία πρόκριση παρόλο που στο πρώτο παιχνίδι είχε γνωρίσει σκληρή ήττα στο Φρίουλι με τους Ιταλούς να παίρνουν τη νίκη με γκολ του Μαρτζιότα στο 94΄(1-0).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τρομερή αποφασιστικότητα όμως η ομάδα του Ντε Κάνιο ήταν σωστά διαβασμένη, αμυνόταν σωστά και δεν επέτρεπε στον δικέφαλο να πάρει κεφάλι στο σκορ. Όλα άλλαξαν ωστόσο στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης με τον «Ντούσκο» να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Καμπς. Ο Αργεντίνος επιθετικός τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ισοφαρίζοντας το σκορ της πρώτης αναμέτρησης και δικαιώνοντας φυσικά την επιλογή του προπονητή του να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια ο δικέφαλος σπατάλησε ορισμένες αξιόλογες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και με «δράστη» ξανά τον Καμπς κατάφερε και πάλι με κεφαλιά να κάνει το 2-0 στο 102΄. Από εκεί και έπειτα η πρόκριση ήταν στα χέρια του δικεφάλου με την Τούμπα να είναι στο…πόδι και τον Φρούσο με ένα φοβερό τέρμα στο 108΄ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να «γράφει» το τελικό 3-0 σε μία αξέχαστη βραδιά για τον σύλλογο.

Για την ιστορία, στην επόμενη φάση του θεσμού η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ την Αϊντχόβεν με τους Ολλανδούς να είναι ανώτεροι και με δύο νίκες (3-0 & 0-1) να παίρνουν την πρόκριση στους 16 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βεντίδης, Χασιώτης, Κουλακιώτης, Μπράτιτς (64΄ Καμπς), Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Τετράτζε, Οκκάς (74΄ Φρούσος), Ναλιτζής (114΄ Καφές)

Ουντινέζε (Ντε Κάνιο): Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Σόζα, Φιόρε, Πιντσι, Τζιανικέντα (70΄ Μαρτζιότα), Γιόργκενσεν, Τζαμπόνι Αλμπέρτο(77΄ Ελγκέρα), Ντίαζ (103΄ Εσπόζιτο).

Δείτε το βίντεο του αγώνα ΕΔΩ και θυμηθείτε τις μεγάλες στιγμές.

 

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλης Αρμάου

Comments

Trending