ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι περνάει στην επόμενη φάση

Ο ΠΑΟΚ ελέγχει την τύχη του

Published

on

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στη Σλοβακία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι ασπρόμαυροι είχαν βάλει το νερό στο αυλάκι με το διπλό στην Κοπεγχάγη, ωστόσο η νίκη των Δανών στην Τούμπα τον έβγαλε από τη θέση ισχύος, που είχε καπαρώσει. Πλέον το παιχνίδι με τη Σλόβαν είναι κομβικής σημασίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Σε περίπτωση ήττας το σύνολο του Λουτσέσκου, αποχαιρετά τη διοργάνωση. Σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει την πρόκριση από σήμερα.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τα σενάρια πρόκρισης:

Πως τερματίζει στην πρώτη θέση ο ΠΑΟΚ;  Εάν ο δικέφαλος του βορρά πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, τότε εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση. Για να τερματίσει στην κορυφή, θα πρέπει η Κοπεγχάγη να μαζέψει μάξιμουμ τρεις βαθμούς στα δύο δικά της παιχνίδια. Εάν οι Δανοί μαζέψουν τέσσερις βαθμούς, τότε θα ισοβαθμήσουν και τα πάντα θα κριθούν από τα κριτήρια (δείτε παρακάτω).

Ποια τα υπόλοιπα σενάρια; Εάν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πετύχει το 2/2, τότε η πρόκριση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σε ενδεχόμενο ήττας στη Σλοβακία και νίκης της Κοπεγχάγης επί της Λίνκολν, ο ΠΑΟΚ θα μείνει εκτός Ευρώπης. Σε περίπτωση ισοπαλίας, αμφότερες θα παραμείνουν ισόβαθμες στη 2η θέση (θα ισχύσουν τα παρακάτω κριτήρια, με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι να λήγει επίσης χωρίς νικητή και με 1-1).

Κριτήρια ισοβαθμίας

Είτε επαληθευθεί το πρώτο σενάριο, είτε επαληθευθεί το δεύτερο, ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να βρει μπροστά του τα κριτήρια ισοβαθμίας για να λάβει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ποια είναι όμως αυτά τα κριτήρια;

1) Βαθμοί στα μεταξύ τους,

2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους,

3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους,

4) Συνολική διαφορά τερμάτων,

5) Συνολική καλύτερη επίθεση στον όμιλο,

6) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση,

7) Περισσότερες νίκες στον όμιλο,

8) Εκτός έδρας νίκες στον όμιλο,

9) Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι

10) Κατάταξη στην UEFA.

Comments

Trending