Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας βγαίνει, δύο μπαίνουν κι ο ανταγωνισμός καλά κρατεί

Πώς έχουν τα πράγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ

Θωμάς Παπάς

Ένας βγαίνει, δύο μπαίνουν κι ο ανταγωνισμός καλά κρατεί

Ο Χοσέ Ανχέλ Κρέσπο ήταν ο μεγάλος άτυχος της χθεσινής αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ στη Σλοβακία. Ο Ισπανός στόπερ ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο με αποτέλεσμα να περάσει εκτός αγώνα. Ο Μιχάι πέρασε στη θέση του, η ομάδα κράτησε το μηδέν και πλέον στρέφεται στο ντέρμπι με τον Άρη. Εκεί δεν υπολογίζεται ο Κρέσπο.

Ωστόσο η εικόνα του Ενέα Μιχάι από την ώρα που πέρασε στο παιχνίδι ήταν εξαιρετική. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ μπήκε στην αναμέτρηση χωρίς να το περιμένει, κάνοντας προθέρμανση για πολύ λίγη ώρα, ωστόσο ανταπεξήλθε πλήρως στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Ο Μιχάι αποτελεί εγγύηση για την άμυνα του ΠΑΟΚ κι είναι δεδομένο πως όποτε έχει κληθεί να βοηθήσει το έχει κάνει με καλά αποτελέσματα.

Εκεί επιστρέφει σταδιακά κι ο Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλναδός στόπερ που είχε αποκτηθεί επί των ημερών του Λουτσέσκου, ήταν ο καλύτερος και πιο σταθερός αμυντικός της ομάδας την περσινή χρονιά, σκοράροντας μάλιστα αρκετά και κρίσιμα τέρματα. Μάλιστα η απουσία του Ισλανδού έχει κοστίσει ως τώρα στον ΠΑΟΚ, που η αλήθεια είναι πως ψάχνει τη σταθερότητα στα μετόπισθεν.

Ο Κρέσπο μπορεί να μην υπολογίζεται κόντρα στον Άρη, ωστόσο μαζί με το Βαρέλα συνθέτουν ένα αρκετά έμπειρο δίδυμο, που έχει δώσει το παρόν σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Αμφότεροι είναι στον Δικέφαλο από το καλοκαίρι του 2016, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την ασπρόμαυρη φανέλα και παρά το γεγονός πως τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται τον Ιούνιο, βρίσκονται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και προσφέρουν μόνο με την παρουσία τους.

Σε αυτούς προστίθεται φυσικά κι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που μπορεί να έλειψε με τη Σλόβαν λόγω τιμωρίας, ωστόσο κόντρα στον Άρη θα είναι κανονικά στην αποστολή της ομάδας, ενώ λογικά θα επιστρέψει και στην ενδεκάδα. Όπως φαίνεται ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος στο κέντρο της άμυνας με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει στη διάθεση του 5 επιλογές ετοιμοπόλεμων, όπως φαίνεται παικτών, που διεκδικούν δύο θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία: Μία επιστροφή και μία απουσία

Τα δεδομένα για τον Βόκολο με φόντο τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και η Λαμία συνεχίζει την προετοιμασία της για το αυριανό παιχνίδι (17:00).

Ο Λεωνίδας Βόκολος, καταστρώνει τα πλάνα του και θα καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις, με τον Έλληνα τεχνικό να βλέπει τον Νταβίντ Σιμόν να είναι ξανά στη διάθεσή του.

Ο Σιμόν εξέτισε την τιμωρία του κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Φάνης Τζανδάρης δε θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας άσος συμπλήρωσε κάρτες και θα είναι εκτός, με τη Λαμία να ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της, με μία τελευταία προπόνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιμάνσκι: Ο Κεντζιόρα, ο ΠΑΟΚ και η μάχη του τίτλου

Τι ανέφερε ο άσος της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην Πολωνία και μεταξύ άλλων, στάθηκε και στην παρουσία του Τόμας Κεντζιόρα στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα.

"Με τον Τόμας γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Μιλάμε, κάνουμε αστεία. Σε ένα θετικό πλαίσιο. Ο ΠΑΟΚ είναι κι αυτός πολύ καλός φέτος", ανέφερε αρχικά ο άσος της ΑΕΚ και στη συνέχεια, με φόντο και τη μάχη του πρωταθλήματος, πρόσθεσε:

"Πρόσφατα σταθήκαμε άτυχοι, γιατί κερδίζαμε 2-0 και στο τελευταίο λεπτό μας ισοφάρισαν 2-2. Έχω καλή σχέση με τον Τόμας και γελάμε ότι ένας από τους δύο θα γίνει πρωταθλητής. Ελπίζω να είμαι εγώ, γιατί έχει περισσότερους τίτλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία;

Σημαντική έξοδος για τον “Δικέφαλο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ