ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Παναγιά μου ένας ΠΑΟΚ

Σαν σήμερα την σεζόν 2014-15 ο Δικέφαλος με μια φοβερή οβίδα του Φακούντο Περέιρα έφευγε θριαμβευτής από το Φάληρο (1-2)

Published

on

Είναι γνωστό ότι η ομάδα με τα περισσότερα διπλά στο νέο «Καραϊσκάκης» δεν είναι άλλη από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σε 26 αναμετρήσεις στο Φάληρο μετράει έξι διπλά. Σαν σήμερα την σεζόν 2014-15 ο Δικέφαλος του Άγγελου Αναστασιάδη έπαιρνε σπουδαία νίκη με 1-2 επί του Ολυμπιακού, από τον οποίο ξέφευγε με πέντε βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Για την 6 η αγωνιστική (εξ αναβολής) οι ασπρόμαυροι ήταν εντυπωσιακοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, δείχνοντας τρομερή προσήλωση αλλά και αυτοθυσία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων την χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη στα δεξιά της άμυνας για ένα σχεδόν ημίχρονο. Με γκολ του Κλάους (42’) και του Περέιρα (49’) ο ΠΑΟΚ έφευγε θριαμβευτής από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πρωτάθλημα μπορεί να μην κατέκτησε βέβαια εκείνη την σεζόν ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Α. Αναστασιάδη να «ξεφουσκώνει» μετά από αυτό το παιχνίδι κυρίως λόγω της έλλειψης λύσεων στο ρόστερ της ομάδας, όμως θα έχει να θυμάται το παλικαρίσιο διπλό στο Φάληρο, το οποίο θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν ακυρωνόταν άδικα το γκολ του Τζανδάρη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Στο πρώτο μέρος ο Δικέφαλος άντεξε στην αναμενόμενη πίεση των γηπεδούχων και κατάφερε να προηγηθεί χάρη σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Σκόνδρα να σερβίρει για τον Αθανασιάδη, ο οποίος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ, πετώντας… βέλη στο Καραϊσκάκης. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα γκολ άγριας ομορφιάς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Φουστέρ έπιασε ένα εναέριο βολέ, νικώντας με εντυπωσιακό τρόπο τον Γλύκο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε «φουριόζος» και στο 49’ ο Περέιρα με μία φοβερή οβίδα έβαζε μπροστά τον Δικέφαλο στο σκορ και χάριζε με αυτόν τον τρόπο στην ομάδα του ένα σπουδαίο διπλό εκείνη την χρονική περίοδο. Λίγους μήνες αργότερα το τέρμα του Αργεντίνου αναδείχθηκε, όπως ήταν λογικό, από την Superleague ως το κορυφαίο της σεζόν 2014-15.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Αμπιντάλ,Αυλωνίτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης (61′ Κασάμι), Αφελάι (61′ Ντοσεβί) , Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (57 Παπαδόπουλος), Ρατ, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε (80 Μάρτενς) , Σαλπιγγίδης, Κολάσα, Τσανδάρης, Περέιρα (90′ Ποζατζίδης), Αθανασιάδης

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Μανδράου

Comments

Trending