ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τα πέντε στη Ρεν, στο ημίχρονο εφιάλτη με Μπάτε (vids)

Οι τελευταίες αγωνιστικές του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Published

on

Ο ΠΑΟΚ παίζει σήμερα το τελευταίο του παιχνίδι για τη φάση των ομίλων με αντίπαλο τη Λίνκολν. Αυτή είναι η ένατη παρουσία του ΠΑΟΚ στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την πρώτη φορά που έγινε αυτό το 2005.  Οι ασπρόμαυροι έχουν μετρήσει τέσσερις προκρίσεις σε οκτώ περιπτώσεις με κάποιες εξ’ αυτών να κρίνονται την τελευταία αγωνιστική. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ ήταν αδιάφορος, έχοντας ήδη περάσει ή όντας αποκλεισμένος.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

ΠΑΟΚ – ΡΕΝ 5-1

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή πορεία του. Συνέτριψε 5-1 τη γαλλική Ρεν στην Τούμπα και πέτυχε την πρώτη νίκη στο Κύπελλο UEFA μετά από 11 παιχνίδια και την πρώτη στη Θεσσαλονίκη μετά σχεδόν τρία χρόνια.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 0-1

Την τρίτη και πιο γλυκιά νίκη στο Europa League πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Κροατία, χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη στο 60′, με τον κόσμο του “δικέφαλου” πλέον να πανηγυρίζει την πρόκριση της ομάδας του στους “32” του θεσμού. Σκόρερ του τέρματος, που έδωσε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

ΠΑΟΚ -Γκινγκάμπ 1-2

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στην έδρα του από την Γκινγκάμπ χάνοντας με 2-1. Έμεινε εκτός της συνέχειας του Europa League παρότι είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κλάους που είχε και δοκάρι.

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Λίμπερετς: 2-0

Με το 2-0 επί της Σλόβαν Λίμπερετς και το… δωράκι της Φιορεντίνα (νίκησε την Καραμπάγκ), ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνεχίζει στη φάση των 32 του Europa League, όπου τελικά βρήκε μπροστά του τη Σάλκε. Αυτή ήταν κι η τελευταία πρόκριση του ΠΑΟΚ από όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ – Μπάτε Μπορίσοφ 1-3

Τη χρονιά του νταμπλ ο ΠΑΟΚ έχασε και τα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια στο γήπεδο του, διασύρθηκε με 3-1 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ κι αφού… απαξίωσε κι αντιμετώπισε χωρίς στην απαιτούμενη σοβαρότητα τη διοργάνωση, αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων. Βεβαίως εκείνη η χρονιά έκλεισε με ιδανικό τρόπο με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να κατακτά πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα.

Comments

Trending