ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H πρώτη του σε όμιλο

Η ξεχωριστή χθεσινή επίδοση του Ρουμάνου τεχνικού

Published

on

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εντός έδρας τη Λίνκολν με 2-0 για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League. Η νίκη αυτή πέρα από τους τρεις βαθμούς, έφερε στον ΠΑΟΚ και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου σήμανε και το τέλος ενός αρνητικού σερί, που είχε ο Ρουμάνος. Η χθεσινή νίκη ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του Ρουμάνου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας. Είχαν προηγηθεί τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

Το αλλόκοτο είναι σε αντίστοιχα παιχνίδια προκριματικών μετρούσε τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι αντίπαλοι ήταν ανώτεροι όπως για παράδειγμα η Βασιλεία κι η Σπαρτάκ Μόσχας σε σύγκριση με τις Βίντι και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Το καλοκαίρι του 2018 οι ασπρόμαυροι είχαν κάνει μεγάλες εμφανίσεις στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο ο αποκλεισμός τελικά από τη Μπενφίκα, “άδειασε” κάπως την ομάδα, που στράφηκε στο πρωτάθλημα. Έτσι, είχε μετρήσει τρεις ήττες σε ισάριθμα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Το εξίσου περίεργο είναι πως στα αντίστοιχα έξι εκτός έδρας παιχνίδια (Τσέλσι, Μπάτε, Βίντι, Κοπεγχάγη, Λίνκολν, Σλόβαν) ο Λουτσέσκου κατέγραψε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Γενικότερα πάντως με τον Ρουμάνο στον πάγκο του ο ΠΑΟΚ τα καταφέρνει καλύτερα εκτός έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε 12 εκτός έδρας παιχνίδια έχει φύγει νικητής 5 φορές. Έχει αποσπάσει τρεις το βαθμό της ισοπαλίας κι έχει ηττηθεί άλλες τέσσερις. Εντός έδρας έχει πάρει επίσης 5 νίκες, αλλά έχει γνωρίσει ισάριθμές φορές την ήττα, ενώ δύο αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

Comments

Trending