ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διακοπή διαρκείας για πρώτη φορά

Τα κρούσματα και η επόμενη μέρα με τη σειρά αγώνων

Published

on

Για πρώτη φορά από την έλευση του κορωνοϊού στην καθημερινότητα μας, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα που δεν αφορά 1-2 κρούσματα, αλλά ομάδες και γκρουπ παικτών, κάτι που έχει δυσκολέψει την καθημερινότητα στην προπόνηση, αλλά και στην επάνοδο των παικτών που νόσησαν και έχασαν προπονήσεις. Έτσι όπως καταλαβαίνει κανείς, ακόμα και η προβληματική εμφάνιση με την ΑΕΛ στο τέλος της χρονιάς, μπορεί να φανεί καλύτερη από την κατάσταση που είναι σήμερα η ομάδα. Στην αρχή οι πρώτοι 4, μετά άλλοι 5 παίκτες και τώρα ακόμα 3. Αυτό σημαίνει ότι από τις 27/12 μέχρι και σήμερα η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει κάποια σωστή προπόνηση, καθώς έλειπαν κατά περιόδους έως και 10 παίκτες από το υπάρχον και ελλιπές ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εάν σε αυτούς προσθέσουμε, τον Τέιλορ που μόλις ξεκίνησε να μπαίνει στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του, τον Ολιβέιρα που είναι και αυτός εκτός από το καλοκαίρι, αλλά και τον Ομάρ Ελ Καντουρί, μόνο σαν αστείο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ο ΠΑΟΚ εάν παίξει με τον Παναιτωλικό την επόμενη εβδομάδα θα είναι ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που θα μπορεί να παίξει 90 λεπτά με ένταση και πίεση.

Πέραν των παικτών που ήταν με κορωνοϊό, πέραν των τραυματιών, ο ΠΑΟΚ θα ξέρει ότι στο επόμενο παιχνίδι του στην Ελλάδα δεν θα έχει τον Τσούμπα Άκπομ για την αποστολή από την ανόητη κόκκινη κάρτα στο κύπελλο, αλλά εάν παίξει με τον Παναιτωλικό, δεν θα έχει και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που ήταν προγραμματισμένο να εκτίσει την ποινή του με την ομάδα του Αγρινίου από το 2021.

Αυτή η κατάσταση είναι σίγουρα πολύ δύσκολη για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που μπορεί να βλέπει στις προπονήσεις καθημερινά τους Τσόλακ και Ζαμπά, αλλά ακόμα δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα τους χρησιμοποιήσει, ότι οι παίκτες αυτοί μπορεί να αποδώσουν για περισσότερα λεπτά και αν εν τέλει υπολογίζονται από τον οργανισμό ΠΑΟΚ για να μείνουν έως το τέλος της χρονιάς, ή θα πρέπει να αναζητηθεί ομάδα για να αποχωρήσουν.

Πλέον το ιδανικό σενάριο για την ομάδα και τον προπονητή, είναι ο αγώνας με τον Παναιτωλικό να γίνει χωρίς νέα κρούσματα στην ομάδα, να έχουν γυρίσει άπαντες από τους παίκτες που νόσησαν μέχρι και την περασμένη Πέμπτη και έτσι με τις περισσότερες δυνατές επιλογές να ξεκινήσει ο προγραμματισμός αγώνων και προπονήσεων έως το τέλος της σεζόν με το μοναδικό παιχνίδι που θα μπει “σφήνα” στον Δικέφαλο να είναι αυτό με την ΑΕΚ που θα οριστεί σίγουρα μετά τους αγώνες με την Μιντίλαντ και προφανώς μετά τους αγώνες κυπέλλου με την Ένωση.

Comments

Trending