ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε!

Ξανά σκόρερ ο Κούρτιτς, επιστροφή με γκολ και… ξέσπασμα για τον Ζαμπά

Published

on

Ποδαρικό με το δεξί για τον ΠΑΟΚ στο 2022, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να κερδίζει με 2-0 τον Παναιτωλικό στην άδεια Τούμπα.

Οι “ασπρόμαυροι” πήραν αυτό που ήθελαν από το παιχνίδι με την ομάδα του Αγρινίου, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο ένα σερί διαδοχικών αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Γιασμίν Κούρτιτς ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ, με τον Σλοβένο να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα, έχοντας χάσει νωρίτερα κι άλλο πέναλτι, ενώ ο Ζαμπά “τελείωσε” την τελετή στην Τούμπα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Αρχικά, μόλις στο 9ο λεπτό ο Μελίσσας έκανε τραγικό λάθος, πιεζόμενος από τον Σφιντέρσκι, με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να σταματάει με φάουλ τον Πολωνό και τον ρέφερι από την Ήπειρο να δίνει το πέναλτι και την κίτρινη κάρτα. Ο Σλοβένος είδε τον Μελίσσα να του λέει “όχι”, βγάζοντας το πέναλτι με το πόδι, αλλά στο 28′ τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο Ντουάρτε βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον ρέφερι του αγώνα και το VAR να κρίνουν προφανώς πως η μπάλα πήγαινε προς την εστία κι αυτός της άλλαξε πορεία, καθώς αυτή βρήκε αρχικά στο στήθος και μετά στο χέρι του.

Εκτός από το γκολ του Κούρτιτς με το πέναλτι, ο ΠΑΟΚ είχε και τις μεγάλες ευκαιρίες του Αουγκούστο και του Σφιντέρσκι στο πρώτο μέρος, με τον Παναιτωλικό από την άλλη να μην απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα από το Αγρίνιο ήταν πιο κινητική κι είχε και δοκάρι με τον Βέργο, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί με τον Αουγκούστο και τον Κούρτιτς, σε μία φάση όπου ο Φλόρες έβγαλε την μπάλα πριν να περάσει αυτή την τελική γραμμή, με τον Λουτσέσκου από τη μεριά του να φρεσκάρει την ομάδα του.

Η ώρα της… επιστροφής έφτασε τόσο για τον Τσόλακ, όσο και για τον Λέο Ζαμπά, με τον Βραζιλιάνο μάλιστα να τελειώνει το ματς της Τούμπας, βάζοντας το… κερασάκι. Ο Σίντκλεϊ έκανε την ασίστ κι ο Ζαμπά έκανε ένα συρτό σουτ, για να στείλει την μπάλα στη γωνία της εστίας του Μελίσσα και να ξεσπάσει σε έξαλλους πανηγυρισμούς, τρέχοντας στην αγκαλιά του Λουτσέσκου.

Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει ιδανικό ποδαρικό και να έχει πλέον μπροστά του την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ το Σάββατο (19:30).

Ενδεκάδα με αλλαγές

Επιστροφή στη δράση για τον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καλείται να διαχειριστεί τις πολλές, σημαντικές απουσίες και να ξεκινάει το παιχνίδι με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Ροντρίγκο στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Κούρτιτς με τον Τσιγγάρα, με τον Αουγκούστο λίγο πιο μπροστά, ενώ στην επίθεση ήταν οι Μουργκ, Μιτρίτσα και Σφιντέρσκι.

Τραγικό λάθος αλλά το… διόρθωσε ο Μελίσσας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους, μετά από αρκετές ημέρες χωρίς αγώνες και στο 9′, ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μελίσσας έκανε τραγικό λάθος, με τον Σφιντέρσκι να τον πιέζει ασφυκτικά και να κλέβει την μπάλα, για να τον σταματήσει αντικανονικά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού.

Ο Ζαμπαλάς έδωσε το πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον Μελίσσα κι ο Κούρτιτς πήρε την μπάλα στα χέρια του, για να του πει “όχι” ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, διώχνοντας με το πόδι. Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι για τον Σλοβένο φέτος, που έβγαλε κι έναν εκνευρισμό για μερικά λεπτά μετά.

Δεύτερη και… φαρμακερή

Στο 14′ ο Μεντόσα σούταρε, χωρίς να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη, ενώ στο 20′ ο Μουργκ βρήκε… αέρα, όντας σε καλή θέση στην περιοχή. Στο 28′ ο ΠΑΟΚ φώναξε για πέναλτι του Ντουάρτε, με τον Ζαμπαλά να πηγαίνει ο ίδιος να δει τη φάση και να σφυρίζει δεύτερο πέναλτι για τον “Δικέφαλο”.

Ο Κούρτιτς πήρε και πάλι την μπάλα στα χέρια του κι η δεύτερη φορά ήταν η… φαρμακερή, με τον Σλοβένο να “ψαρώνει” τον Μελίσσα και να ανοίγει το σκορ στην Τούμπα. Στο 34′ ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είπε εντυπωσιακό “όχι” στον Αουγκούστο, που σούταρε μετά από ωραία κομπίνα των “ασπρόμαυρων”, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Σφιντέρσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, χωρίς να το καταφέρει, με το 1-0 να παραμένει και να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

“Καμπανάκι” από τον Παναιτωλικό

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να είναι πολύ πιο κινητικός κι επικίνδυνος και στο 52′ είχε και δοκάρι, με τον Λούι να σεντράρει και τον Βέργο να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Ένα λεπτό μετά, ο Μουργκ πήρε την μπάλα από τον Σφιντέρσκι, αλλά όταν αποφάσισε να εκτελέσει, ο Μελίσσας του είχε κλείσει το πεδίο.

Από το 60′ και μετά, ο Λουτσέσκου φρέσκαρε την ομάδα του, περνώντας αρχικά στο παιχνίδι τον Βιεϊρίνια, ενώ στη συνέχεια μπήκαν κι οι Ζαμπά και Σβαμπ. Ο Αουγκούστο απείλησε με ένα δυνατό σουτ στο 72′, με τον Ρουμάνο να ρίχνει στη “μάχη” και τους Τσόλακ και Σίντκλεϊ, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα, ο Κούρτιτς έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, αλλά είδε τον Φλόρες να διώχνει την μπάλα πριν να περάσει αυτή την τελική γραμμή, με τον Σλοβένο να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Ζαμπά, η επιστροφή!

Στο 82′ ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να δει τον Παναιτωλικό να σκοράρει και να ισοφαρίζει, με τον Μιχαηλίδη να κάνει το λάθος και να δίνει την ευκαιρία στον Καρέλη να πατήσει περιοχή από τα δεξιά και να κάνει το παράλληλο γύρισμα, αλλά ο Λύρατζης αντέδρασε σωστά κι έδιωξε σε κόρνερ.

Το τελικό 2-0, διαμόρφωσε στο φινάλε ο Ζαμπά, που έκανε… δυναμικό comeback! O Βραζιλιάνος έκανε ένα συρτό σουτ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε το γκολ σαν… μκρό παιδί, τρέχοντας στην αγκαλιά του Λουτσέσκου, ενώ τον έριξε και στο έδαφος.

Ο “Δικέφαλος” έχει πλέον μπροστά του την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ το Σάββατο (19:30), ενώ στη συνέχεια στη ζωή του μπαίνει και το Κύπελλο, καθώς ακολουθεί το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (Σβαμπ), Αουγκούστο, Μουργκ (Ζαμπά), Μιτρίτσα (Σίντκλεϊ) και Σφιντέρσκι (Τσόλακ).

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (Μόρσεϊ), Ντουάρτε (Καρέλης), Μεντόσα (Μάρτενσον) και Βέργος.

Comments

Trending