ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με τον Πασχαλάκη να κρατάει το μηδέν

H απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην ισοπαλία με την ΑΕΚ

Published

on

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα για τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ στο κύπελλο, αλλά δεν έχασε κιόλας με το 0-0 να αφήνει την απόλυτη αγωνία για τον αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ο Δικέφαλος ήταν σε καλό επίπεδο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την ΑΕΚ που θέλησε να πάει με το 0-0 στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά είχε και 1-2 καλές αντεπιθέσεις που μπορούσε να είχε σκοράρει.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Σβαμπ, Λύρατζης και Ντόουγκλας ήταν οι παίκτες που απείλησαν περισσότερο την αμυντική συνοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν εκείνος που με δύο μεγάλες επεμβάσεις και στα δύο ημίχρονα κράτησε την ΑΕΚ στο μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο, όσο έπεφτε η απόδοση των παικτών στον άξονα του ΠΑΟΚ, τόσο δεν μπορούσε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να δημιουργήσει μπροστά στην εστία του Τσιντώτα.

Ας δούμε όμως και την απόδοση του κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ ξεχωριστά:

Πασχαλάκης: Ο καλύτερος του ΠΑΟΚ και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Όποτε χρειάστηκε σταμάτησε τους Γιέφτιτς και Τσούμπερ στις μεγάλες ευκαιρίες της ΑΕΚ, ενώ ήταν σωστός σε όλες τις επιλογές του με την μπάλα στα πόδια και σε δύο εξόδους μακριά από την περιοχή του.

Σίντκλεϊ: Δεν ήταν στην καλή του μέρα ο Βραζιλιάνος. Αμυντικά μπορεί να μην εκτέθηκε ιδιαίτερα, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν είχε σωστά γεμίσματα και στις επελάσεις από τα αριστερά δεν είχε σωστές επιλογές.

Κρέσπο: Έσωσε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο στη φάση του Τσούμπερ και του Λιβάι, αλλά και σε κάθε του μονομαχία ήταν σωστός και νίκησε τους Ανσαριφάρντ και Λιβάι. Από εκεί και μετά ήταν καλός και στην προσπάθεια να παίξει από την πίσω ζώνη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εξαιρετικός και με την εμπειρία του έδειξε ότι μπορεί να αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας.

Ίνγκασον: Σε κάθε φάση που πήγε στη δύναμη κέρδισε τους αντιπάλους του. Από εκεί και μετά πολλές φορές δεν πήρε ρίσκα και έδιωξε την μπάλα πλάγια και εκεί φάνηκε η διαφορά του με τον Κρέσπο στο σημερινό παιχνίδι.

Λύρατζης: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν άψογος. Αμυντικά δεν άφησε κανένα περιθώριο και επιθετικά ήταν επίσης καλός με γεμίσματα, σωστές συνεργασίες με τους Ζίβκοβιτς, Ζαμπά και Ντόουγκλας και έδειξε έτοιμος και για μεγάλα παιχνίδια. Στο δεύτερο η άνοδος του Τσούμπερ τον άφησε πίσω να φυλάει την πλευρά του και δεν πήρε ρίσκα.

Σβαμπ: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένας από τους παράγοντες που ο ΠΑΟΚ πίεσε την ΑΕΚ. Σωστές μεταβιβάσεις και σωστές αλλαγές παιχνιδιού. Από τα πόδια του περνούσε όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, αλλά στο δεύτερο φάνηκε ότι δεν είχε τις ανάσες που έπρεπε για να δείξει τα ίδια πράγματα και να βοηθήσει την ομάδα του.

Κούρτιτς: Περισσότερα νεύρα από ουσία. Ξεκίνησε καλά, αλλά λίγο η πτώση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο τα νεύρα με τους παίκτες της ΑΕΚ, τον άφησαν εκτός ρυθμού της αναμέτρησης. Είχε δύο τελικές προς την εστία, αλλά και πάλι δεν ήταν τόσο απειλητικός όσο σε άλλα παιχνίδια.

Α.Ζίβκοβιτς: Ένα μέτριο έως κακό βράδυ για τον σταρ του ΠΑΟΚ. Πολλές φορές βρέθηκε σε σημείο να φτιάξει μία καλή στιγμή για τον εαυτό του ή για τους συμπαίκτες του, αλλά δεν κατάφερε παρά μόνο στη φάση του Ντόουγκλας. Δεν είχε ατομικές ενέργειες, αλλά ήταν τακτικά σωστός και δεν άφησε τον εκάστοτε πλάγιο μπακ της ΑΕΚ να ανέβει και να απειλήσει.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Καλός στο πρώτο ημίχρονο όσο αφορά την πίεση και την τακτική. Από εκεί και μετά παρότι πάτησε περιοχή δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να τελειώσει φάσεις ή να περάσει σωστά την μπάλα στον Άκπομ. Είχε την μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Μήτογλου τον σταμάτησε.

Ζαμπά: Ξεκίνησε καλά με ενέργεια στο παιχνίδι και κάποιες σωστές αποφάσεις. Από το 35′ και μετά όμως σαν να χάθηκε μέσα στο παιχνίδι και δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμος για 90λεπτο, αλλά φαίνεται να είναι σε κατάσταση που μπορεί να βελτιωθεί.

Άκπομ: Παρότι στην αρχή πήρε τον αέρα του Μήτογλου. Έμεινε περισσότερο στην μετριότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να ανέβουν. Δεν είχε τελική σαν επιθετικός και αυτό είναι το κύριο αποτέλεσμα για τον ίδιο στην απόδοσή του.

Βιεϊρίνια: Η είσοδός του στο παιχνίδι ανέβασε τον ΠΑΟΚ από την πλευρά του, αλλά δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον Μιτρίτσα και τον Κούρτιτς από την μεριά του για να βάλει πίεση στην περιοχή της ΑΕΚ. Φαίνεται και αυτός ακόμα να μην έχει συνέλθει πλήρως από τη διακοπή.

Μπίσεσβαρ: Μπήκε και πήρε την μπάλα στα πόδια του απευθείας. Κράτησε την μπάλα χωρίς λάθη, αλλά δεν μπόρεσε να την περάσει σωστά στην επίθεση και αυτό είναι που μετράει.

Σφιντέρσκι: Μπορεί να μην είχε την μονομαχία με τους Μήτογλου και Τζαβέλλα, παρόλα αυτά έκανε μία τελική και έδειξε ότι μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στους δύο στόπερ με τη σωστή τροφοδότηση. Όσες φορές βγήκε από την περιοχή δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα.

Μιτρίτσα: Μπήκε σαν αλλαγή και δεν μπόρεσε να δείξει ούτε την φρεσκάδα του παίκτη που είναι ξεκούραστος και αυτό είναι πρόβλημα για τον Ρουμάνο μεσοεπιθετικό. Είναι πολύ πίσω πλέον στην ιεραρχία και οι εμφανίσεις του δεν βοηθούν.

Comments

Trending