ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός! (vid)

Μία μόνο σταγόνα από τον ωκεανό της μπόχας και της δυσωδίας, με την Παράγκα στα καλύτερά της!

Published

on

Εάν κάποιος επιχειρήσει να καταγράψει, έστω συνοπτικά, όλους τους αγώνες στους οποίους ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με… 12, 13 ή ακόμα και 14 ποδοσφαιριστές, θα χρειαστεί να απομονωθεί απ΄ όλους και απ΄ όλα τουλάχιστον για 2-3 μήνες!Οι νεότεροι βέβαια, μπορεί να μην έχουν καταλάβει σε όλη τη διάστασή του το… ποιος είναι ο Ολυμπιακός, όμως οι παλαιότεροι δεν μπορούν να ξεχάσουν τα δεκάδες παιχνίδια των Πειραιωτών με τον ΠΑΟΚ, το τελικό αποτέλεσμα των οποίων καθόρισαν οι διαιτητές και οι βοηθοί τους!

Ένα από αυτά τα παιχνίδια, έλαβε χώρα στις 27 27 Νοεμβρίου 2000, ημέρα Δευτέρα. στο γήπεδο της Τούμπας, υπό καταρρακτώδη βροχή. Τελικό αποτέλεσμα, 2-4! Κορυφαίος του Ολυμπιακού; Ο Γιώργος Κασναφέρης, με… άξιο συμπαραστάτη τον Κορίνθιο επόπτη Ζήση!

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά στο 39΄ αναλαμβάνει δράση ο Κασναφέρης, ο οποίος αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη, σε μία φάση όπου ο δεύτερος έπεσε λόγω και της ολισθηρότητας του αγωνιστικού χώρου μέσα στη μεγάλη περιοχή υπό την πίεση του Γεωργάτου και ουδέποτε ζήτησε πέναλτι. Σημαντική παρατήρηση; Και η πρώτη κίτρινη κάρτα ήταν για “θέατρο”!

Δέκα λεπτά μετά την ισοφάριση και ενώ ο επόπτης Ζήσης σταμάτησε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις του ΠΑΟΚ με ανύπαρκτα οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο και δεν είδε (;) το χέρι του Αμανατίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτή τη φορά η σημαία μένει κάτω και ο Αλεξανδρής πετυχαίνει στο 65΄ το 1-2 από καταφανέστατη θέση οφσάιντ!

Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατάει. Αντίθετα, στο 68΄ ο Φρούσος ισοφαρίζει και πάλι το παιχνίδι, αλλά τελικά τη διαφορά για τον Ολυμπιακό την κάνει ο Τζόρτζεβιτς, αρχικά με ένα γκολ στο 73΄ και εν συνεχεία με ένα δεύτερο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κατά την αποχώρηση του Κασναφέρη από τον αγωνιστικό χώρο, πέφτουν πολλά αντικείμενα και ένα από αυτά τον τραυματίζει στη μύτη, γεγονός που ο ΠΑΟΚ το πληρώνει με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και  χρηματικό πρόστιμο, ενώ επιβλήθηκε ποινή 2,5 μηνών απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους στον Φούρτουλα, για εξύβριση στον Κασναφέρη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Μπράτιτς, Ουντέζε, Οκκάς (56′ Φρούσος), Γεωργιάδης, Ναλιτζής (79′ Σπάσιτς), Καμπς (56′ Καφές), Κωνσταντινίδης

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Μαυρογεννίδης (74′ Κόντης), Γεωργάτος, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Πατσατζόγλου (89′ Χούτος), Γιαννακόπουλος (77′ Κωστούλας), Ζέτεμπεργκ, Αλεξανδρής, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.

Comments

Trending