ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Μεταγραφές ΠΑΟΚ: Πόσο ενισχύθηκε;

Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από την πρώτη περίοδο του Μπότο

Published

on

Ο μεταγραφικός απολογισμός του ΠΑΟΚ  με τον Ζοσέ Μπότο στη  θέση του αθλητικού διευθυντή για το χειμώνα του 2022, φέρνει μία μεταγραφή, έναν δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς και δύο επιστροφές παικτών από δανεισμό που τελείωσε. Από εκεί και πέρα με διάφορες συνθήκες έφυγαν από τον ΠΑΟΚ άλλοι πέντε παίκτες.

Θυμίζουμε ποιους παίκτες απέκτησε ο Δικέφαλος του Βορρά:

1) Φιλίπε Σοάρες με μεταγραφή

2) Γιοάν Σάστρε με δανεισμό

3-4) Λέο Ζαμπά, Αντόνιο Τσόλακ τέλος δανεισμού

 

Οι παρακάτω παίκτες αποχώρησαν:

1) Κάρολ Σφιντέρσκι με μεταγραφή

2) Ροντρίγκο Σοάρες ως ελεύθερος

3) Σίντζι Καγκάβα ως ελεύθερος

4) Γιάννης Κωνσταντέλιας με δανεισμό

Στην ομάδα επέστρεψε και αποχώρησε με νέο δανεισμό και ο Νίκα Νινούα.

Αυτή ήταν και η πρώτη περίοδος του Ζοσέ Μπότο στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, ένας νέος αθλητικός διευθυντής που συμφώνησε μέσα στον Δεκέμβριο και ανέλαβε καθήκοντα εδώ και ένα μήνα.

Συμπέρασμα:

-Ο ΠΑΟΚ έκανε μία αλλαγή στα πλάγια μπακ. Αποχώρησε οριστικά ο Ροντρίγκο και αποκτήθηκε με δανεισμό ο Σάστρε.

– Στα στόπερ δεν άλλαξε κάτι, όπως φυσικά και στους τερματοφύλακες

– Στα αμυντικά χαφ αποκτήθηκε ο Σοάρες σε μία σοβαρή επένδυση που έκανε ο ΠΑΟΚ ποντάροντας στο παρόν, αλλά και στο μέλλον με έναν παίκτη που φάνηκε και από όλες τις διαπραγματεύσεις ότι πιστεύει πολύ και διαθέτει άλλα χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες.

– Στους μεσοεπιθετικούς όπου ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι παραδέχθηκε ότι έψαχνε για ενίσχυση, έφυγαν οι Καγκάβα και Κωνσταντέλιας που αποτελούσαν εναλλακτικές λύσεις για το 10, αλλά φυσικά δεν έπαιζαν σχεδόν ποτέ και επέστρεψε ο Ζαμπά.

– Στα φορ σημειώθηκε μία σημαντική και συνειδητή από πλευράς ΠΑΟΚ αλλαγή, αφού παραχωρήθηκε ο Σφιντέρσκι και επέστρεψε (προφανώς για να παραμείνει) ο Τσόλακ.

Αυτές ήταν οι κινήσεις, αυτές οι επιλογές με την αλλαγή στα πλάγια μπακ και την επίθεση, την ενίσχυση στο κέντρο, αλλά και το γεγονός ότι και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ ήθελε, αλλά δεν κατάφερε να ενισχυθεί περαιτέρω στους μεσοεπιθετικούς.

Comments

Trending