ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουργκ: «Πάνω απ΄ όλα η ομάδα»

Ο Αυστριακός χαφ για τη νίκη στη Ριζούπολη, την απόδοσή του και τα σενάρια περί αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ!

Published

on

Με το γκολ που πέτυχε χθες στη Ριζούπολη, ο Τόμας Μουργκ άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη, στη δεύτερη εμφάνισή του με τον Δικέφαλο στο 2022, μετά τη συμμετοχή του για 70 λεπτά στη νίκη επί του Παναιτωλικού στην Τούμπα.

Σχολιάζοντας το “διπλό” του ΠΑΟΚ, ο Αυστριακός χαφ είπε:

«Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για εμάς, είχαμε μια καλή εμφάνιση. Ήμασταν καλοί επιθετικά, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις και πετύχαμε ένα γκολ ενώ θα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα. Και στο δεύτερο μέρος είχαμε ευκαιρίες, αλλά ήταν ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι. Πήραμε μια δίκαιη νίκη, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο και είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για το τρίποντο.

Στα τελευταία παιχνίδια, από το τέλος του 2021 και μετά, έχουμε αρχίσει να βελτιωνόμαστε και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Με τον Ολυμπιακό δεν πήραμε την νίκη, αν και κατά την γνώμη μου, ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο και δικαιούμασταν το τρίποντο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως, προσπαθήσαμε για τη νίκη αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά κάθε μέρα και να διορθώσουμε ό,τι δεν αρέσει στον προπονητή».

Για το ότι αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος και ο Βιεϊρίνια ως εξτρέμ: «Έχω αγωνιστεί πολλές φορές στο παρελθόν σε αυτή την θέση, ως δεκάρι. Προσπάθησα να βρω χώρους στον άξονα ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου. Ένιωσα πολύ οικεία σε αυτή την θέση. Ακόμα και όταν παίζω στα πλάγια προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τους χώρους που υπάρχουν.

Αυτές οι αλλαγές έγιναν λόγω των απουσιών που είχαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αλλά εμείς έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή στον προπονητή. Θεωρώ ότι η ομάδα έδειξε μια καλή αντίδραση. Μπορεί να μην είχαμε ξαναπαίξει μαζί στο ίδιο σχήμα ο Αντρέ, ο Ζίβκο, ο Τσούμπα και εγώ, αλλά γνωριζόμαστε πολύ καλά και γι΄ αυτό τον λόγο είχαμε μια καλή εικόνα επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Όλοι θέλουμε να παίζουμε για να βοηθάμε την ομάδα όπως μπορεί ο καθένας».

Για τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που ακολουθούν: «Είναι δυο διαφορετικά παιχνίδια για δυο διαφορετικές διοργανώσεις. Πρέπει να συγκεντρωθούμε αρχικά σε αυτό το παιχνίδι της Κυριακής. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι γιατί και οι δυο ομάδες είναι από τις καλύτερες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να σκεφτούμε το τι έγινε στο παρελθόν και να συνεχίσουμε να κρατάμε τα καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για τα σενάρια αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για όσα έχουν ακουστεί. Προτιμώ να μιλήσω για τον αγώνα και είμαι χαρούμενος που πήραμε μια σημαντική νίκη».

Comments

Trending