ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η εξήγηση του Μπότο για τον εξτρέμ

Τι παράδειγμα έδωσε ο Ζοσέ Μπότο

Published

on

Ο Ζοσέ Μπότο χρησιμοποίησε αρκετά τη λέξη “σιγουριά” στις δηλώσεις του. Θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα για τα όσα είπε χρησιμοποίησε την περίπτωση του Αλεξάντρου Μιτρίτσα. Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής παραδέχθηκε πως ήρθε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να κοιτάξει την απόκτηση ενός εξτρέμ. Ωστόσο ξεχώρισε στο υπάρχον ρόστερ τον Μιτρίτσα. Όπως είπε θεώρησε πως θα τον “σκότωνε” παίρνοντας κάποιον άλλον κι όπως θεώρησε το γεγονός πως έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο  του παίκτη, έφερε ως αποτέλεσμα την αγωνιστική του άνοδο στα τελευταία παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Αυτό που μπορώ να πω στον κόσμο, είναι να μην ανησυχούν, ξέρουμε τι κάνουμε. Φυσικά, δεν μπορούμε να το πούμε τώρα. Επειδή μου αρέσει να μιλάω με ονόματα, θα σας δώσω παράδειγμα, γιατί δε φοβάμαι να μιλάω συγκεκριμένα. Ήρθα σκεπτόμενος ότι η ομάδα χρειάζεται εξτρέμ. Άρχισα να ψάχνω λοιπόν, αλλά όταν έφτασαν εδώ, είδα ότι υπάρχει ένας παίκτης που έχει ποιότητα, την οποία μπορεί να μην είχε δείξει ακόμα, αλλά είπα ότι αν φέρω άλλον παίκτη θα χρειαστεί 1-2 παίκτες και σε αυτό το διάστημα σκέφτηκα ότι θα “σκότωνα” τον Μιτρίτσα.

Έτσι αποφασίσαμε να μην πάρουμε παίκτη και στα τελευταία παιχνίδια ήταν από τους κορυφαίους. Μερικές φορές, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να δείξεις εμπιστοσύνη σε έναν ποδοσφαιριστή. Εδώ είναι η πραγματική ζωή, δεν είναι το… football manager. Πρέπει να βλέπεις τα πάντα και να τα αναλύεις όλα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τη συνέπεια που μπορεί να έχει οποιαδήποτε κίνηση”.

Comments

Trending