ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η διαφορά των κανονισμών από εβδομάδα σε εβδομάδα

Με την ΑΕΚ περνούσε, με τη Μίντιλαντ όχι

Published

on

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην έδρα της Μίντιλαντ την Πέμπτη (17/02) στην πρώτη αναμέτρηση για την πρόκριση στους “16” του Europa Conference League. Οι ασπρόμαυροι θα υποδεχθούν μία εβδομάδα αργότερα τους Δανούς στην Τούμπα, όπου θα κληθούν είτε να υπερασπιστούν την υπέρ τους κατάσταση είτε να την ανατρέψουν.

Τα δεδομένα όμως που θα ισχύουν θα είναι αυτά των προκριματικών κόντρα σε Μποέμιανς και Ριέκα. Όχι δηλαδή αυτά που ίσχυαν μόλις πριν μία εβδομάδα στο νοκ άουτ με την ΑΕΚ. Μπορεί ο Μιτρίτσα να έκανε το 1-2 στις καθυστερήσεις και να έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι ασπρόμαυροι προκρίνονταν και με το αρχικό 1-1 από το υπέροχο τέρμα του Κούρτιτς σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα.

Κάτι τέτοιο δεν θα έδινε την πρόκριση κόντρα στην Μίντιλαντ καθώς στις διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει καταργηθεί το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ. Σ’ ένα ενδεχόμενο δηλαδή 1-1 στη Δανία, μια ρεβάνς με 0-0 δεν δίνει την πρόκριση στους ασπρόμαυρους, αλλά στέλνει το παιχνίδι στην παράταση. Ότι ακριβώς δηλαδή ίσχυε και στα προκριματικά του καλοκαιριού. Αντίστοιχα μετά τους Δανούς το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου θ’ αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί θα υπάρξει νέα αναπροσαρμογή στα δεδομένα και το εκτός έδρας γκολ θα μετράει ξανά.

Comments

Trending