ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Οι καλύτεροι και πάλι στην άμυνα

Ανάλυση, σχόλια και στατιστικά για την απόδοση των παικτών του Δικεφάλου με Άρη

Published

on

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 κόντρα στον Άρη, στον αγώνα της SuperLeague που τελείωσε πριν λίγη ώρα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έγινε ένα κλειστό ματς, όπου ξεκάθαρα για τους ασπρόμαυρους οι αμυντικοί του βρέθηκαν σε πολύ καλύτερα μέρα από τους επιθετικούς. Για πολλοστή φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο και φυσικά… για όλα υπάρχει εξήγηση.

Πασχαλάκης, Σάστρε και Μιχαηλίδης ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ, που παρά το ότι βρέθηκε αρκετές φορές με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, είδε και πάλι τους παίκτες της… μπροστινής γραμμής να μην βγάζουν ποιότητα στην τελική απόφαση και κυρίως στην  ενέργεια.

Για να δούμε ατομικά τι συνέβη:

Πασχαλάκης: Από τους κορυφαίους του γηπέδου με σημαντικές αποκρούσεις κυρίως στο πρώτο μέρος. Έκανε 4 αποκρούσεις και γενικώς ενέπνεε μεγάλη εμπιστοσύνη.

Ίνγκασον: Δυνατός και αποφασιστικός απέναντι στον Καμαρά, τον οποίο έχασε 2 φορές. Κατά τα άλλα ήταν το φόβητρο πίσω κόβοντας πολλές αντίπαλες επιθέσεις.

Μιχαηλίδης: Έσωσε ένα γκολ στο ξεκίνημα που σήμαινε πολλά για όλο το ματς. Πολύ σταθερός σε όλο το άλλο παιχνίδι, έχοντας και άλλες αποκρούσεις, αλλά και επεμβάσεις (2+2).  Ολιγωρία στο στημένο που έπιασε κεφαλιά ο Σάσα.

Βιεϊρίνια: Πρόσεξε πίσω και κατάφερε να μετρήσει 8 κλεψίματα. Ένας άλλος πιο αμυντικογενής Βιεϊρίνια, που αντικαταστάθηκε και σε αυτό το ματς.

Σάστρε: Πολύ καλή απόδοση και σε φάση άμυνας, αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Από τους πιο ποιοτικούς και σε αυτό το κομμάτι της δημιουργίας. Προσέξτε: Μέτρησε 16 μεγάλες-σωστές πάσες. Είχε και έξι κλεψίματα, αλλά και 0/6 γεμίσματα.

Σοάρες: Πήρε καλή πρώτη γεύση από ελληνικό ποδόσφαιρο με δύναμη, ένταση και πάθος. Ανταποκρίθηκε καλά σε όλα αυτά τα στοιχεία. Όχι τόσο ποιοτικός στην προώθηση.

Τσιγγάρας: Από τους διακριθέντες σε όλα τα επίπεδα. Δυνατός αμυντικά και με καλές περιστροφές στην ανάπτυξη. Είχε 9 καλές-μεγάλες πάσες.

Μπίσεσβαρ: Ήταν ο παίκτης κλειδί που μπορούσε να κρίνει το ματς. Ήταν εκεί, ζήτησε μπάλα, ξεμαρκαρίστηκε και αυτός είχε τις ευκαιρίες να δράσει κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Δεν πήρε τις σωστές αποφάσεις. Είχε οκτώ λάθη και 0/4 γεμίσματα.

Ζίβκοβιτς: Ο Σέρβος δεν είχε-δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φθάσει σε μεγάλες στιγμές. Μακριά από την αντίπαλη περιοχή και τον καλό του εαυτό.

Ζαμπά: Ήθελε, αλλά δεν του βγήκε. Πήγε σε πολλές περιπτώσεις να παίξει ατομικά για να κάνει τη διαφορά. Γι αυτό έφθασε στα 9 λάθη σε μικρό διάστημα συμμετοχής.

Άκπομ: Έφαγε και πάλι πολύ ξύλο με αποκορύφωμα το «σήκωμα» από τον Φαμπιάνο όπου ο Μπριχ δεν είδε τίποτα. Βρέθηκε σε δύο φάσεις όπου δεν τα κατάφερε.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Μπήκε και έδωσε μία ηρεμία στο κέντρο, έκανε και ένα απαραίτητο φάουλ για να κόψει μετάβαση.

Ελ Καντουρί: Συμμετείχε στην ανάπτυξη και στην τελική άνοδο του ΠΑΟΚ. Μακριά από τις εμπνεύσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Τσόλακ: Λίγα πράγματα. Τέτοια ματς δεν ταιριάζουν σε έναν παίκτη περιοχής όπως αυτός.

Σίντκλεϊ: Μπήκε με αποφασιστικότητα, έπαιξε ψηλά, δεν του βγήκαν όλες οι συνεργασίες.

Κούρτιτς: Απλά επέστρεψε στη μάχη. Ζεστάθηκε ενόψει Πέμπτης.

 

Comments

Trending