ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν η Τούμπα «υποκλίθηκε» στον Πάμπλο (vid)

Η πιο έντονη στιγμή του Ουρουγουανού με την φανέλα του ΠΑΟΚ

Published

on

Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2010, σαν σήμερα δηλαδή πριν από ακριβώς δώδεκα χρόνια, όταν ο Πάμπλο Γκαρσία έζησε την πιο έντονη στιγμή του στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος επικρατώντας με 2-1 και μειώνοντας την διαφορά από τους «πράσινους» στους δύο βαθμούς.

Ο Πάμπλο Γκαρσία λίγες μέρες πριν το παιχνίδι είχε «χάσει» τη μητέρα του σε ηλικία μόλις 53 ετών, ταξίδεψε στην πατρίδα του για την κηδεία και επέστρεψε για να παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ουρουγουανός ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ από πολύ πλάγια θέση στη θύρα 4. Η μπάλα με απίστευτα φάλτσα κατέληξε στο «παραθυράκι» της εστίας του Τζόρβα, που απλά παρακολούθησε την πορεία της στα δίχτυα. Άνευ προηγουμένου το ξέσπασμα του Πάμπλο, ο οποίος κοίταξε στον ουρανό και λίγο αργότερα «λύγισε». Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά πως το γκολ μπήκε από τον ουρανό και το πέτυχε η μητέρα του.

Συγκλονιστική επίσης στιγμή, η οποία μάλιστα έμελλε να μείνει στην ιστορία, είναι η εικόνα του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να σκουπίζει τα δάκρυα του Γκαρσία.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Στο 64΄ από γύρισμα του Σαλπιγγίδη στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα ο Σισέ και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 67΄ ο Χαλκιάς έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης από βαθιά μπαλιά στο κέντρο της “πράσινης” άμυνας, ο Μουσλίμοβιτς με άψογο κατέβασμα της μπάλας και πλασέ πέτυχε το 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Εντίνιο (53΄ Μουσλίμοβιτς), Σορλέν (88΄ Κριστιάνο), Μαλεζάς, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (90΄ Τσιρίλο), Ιβιτς

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (79΄ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης (71΄ Χριστοδουλόπουλος), Σπυρόπουλος

Comments

Trending