ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η ψυχή και η καρδιά μου είναι στο Κίεβο»

Ο πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ, επέστρεψε ασφαλής στη Ρουμανία

Published

on

Αμέσως μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Μίντιλαντ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά στον πατέρα του, Μιρτσέα, ο οποίος βρισκόταν στο Κίεβο, λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου, επέστρεψε πλέον στην πατρίδα του ασφαλής και με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην κατάσταση.

«Η σύζυγός μου και μέλη της οικογένειάς μου είδαν τις εικόνες στην τηλεόραση και μου ζήτησαν για μέρες να επιστρέψω στη Ρουμανία. Το έκανα μόνο αφού μίλησα με τον πρόεδρο και τους παίκτες. Είμαι σε επαφή μαζί τους, έπρεπε να βρω έναν τρόπο να τους απομακρύνω από το Κίεβο. Ειδικά παίκτες που ήταν με τις οικογένειές τους. Κάποιοι από αυτούς έχουν πολλά παιδιά.

Δεν υπήρχε τηλεόραση στη βάση της Ντιναμό. Η ουκρανική τηλεόραση δεν ήθελε να αποσπάσει την προσοχή του πληθυσμού και δεν έδειχνε εικόνες του πολέμου. Μάθαινα πληροφορίες από συγγενείς μου στη Ρουμανία και από πολλούς φίλους μου από όλον τον κόσμο, ακόμη κι από τη Μπρέσια».

Συνεχίζοντας, σημείωσε… «Οι Ουκρανοί είναι υπερήφανοι άνθρωποι, προσκολλημένοι στη γη τους. Εγγυώμαι ότι θα παλέψουν και θα επιβιώσουν για μεγάλο διάστημα. Οι άνθρωποι στη Ρωσία είναι κατά του πολέμου. Είδα φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα. Ο πρόεδρος Πούτιν άρχισε τον πόλεμο, όχι οι Ρώσοι πολίτες. Δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο Κίεβο για να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου με την Ντιναμό, ακόμα κι αν το βρίσκω δύσκολο να συμβεί.

Μη μου λέτε, όμως, να ζήσω μια κανονική ζωή στη Ρουμανία. Είναι μεγάλο λάθος. Η ψυχή μου και η καρδιά μου είναι στο Κίεβο. Στέκομαι στο πλευρό των παικτών και όλων όσων βρίσκονται εκεί. Είμαι τυχερός που επέστρεψα στη Ρουμανία, αλλά είμαι μαζί με τους ανθρώπους που έμειναν πίσω».

Comments

Trending