ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… strong mentality στην πράξη

Η νοοτροπία, οι δυνάμεις, η «ταυτότητα» Λουτσέσκου

Published

on

Η εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τους «ασπρόμαυρους» να παίζουν για 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο κόντρα σε μια Ένωση που «καιγόταν» για τη νίκη, αποδεικνύει στην πράξη την αλλαγή νοοτροπίας που παρουσιάζουν πλέον οι «ασπρόμαυροι» στα τελευταία τους παιχνίδια, παρά την επιβάρυνση που υπάρχει από τις συνεχείς αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η «ταυτότητα» Λουτσέσκου ως προς την νοοτροπία που θέλει να έχουν οι παίκτες του, αλλά και τη δυναμικότητα μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αποτυπώνεται πλέον στο χορτάρι.

Εμφανίσεις όπως εκείνες με τον Ατρόμητο, τον Βόλο και τον Ιωνικό σε ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση, μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν.

Στο… strong mentality για το οποίο μιλάει ο Λουτσέσκου, αναφέρθηκε και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ, λέγοντας ότι η ομάδα παρά την επιβάρυνση της, έδειξε την προσωπικότητα της, αλλά και το γεγονός ότι παλεύει μέχρι τέλους για τη νίκη, την οποία ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει στο ΟΑΚΑ εάν είχε πιο καθαρό μυαλό στις προϋποθέσεις που δημιούργησε προς το φινάλε.

Η εμφάνιση των «ασπρόμαυρων» στο ΟΑΚΑ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παιχνιδιών το τελευταίο διάστημα στο οποίο το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού καταφέρνει στα τελευταία λεπτά να πιέζει τον αντίπαλο, να δείχνει ότι έχει δυνάμεις, αλλά πάνω από όλα νοοτροπία.

Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξεχάσει την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο στην αναμέτρηση του κυπέλλου. Εκεί όπου ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε στο φάσμα του αποκλεισμού, αλλά το έφερε… τούμπα στα τελευταία λεπτά φτάνοντας σε μια επική ανατροπή, με τον Κούρτιτς να αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η σταθερά του, αλλά και την είσοδο του Μιτρίτσα από τον πάγκο να κάνει και αυτή τη δουλειά της.

Και στο παιχνίδι με τη Μίντιλαντ που κρίνονταν για τους «ασπρόμαυρους» η ευρωπαϊκή τους συνέχεια, οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να αντιστρέψουν στην παράταση το κακό διάστημα που είχαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Μπορεί, να χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να δώσει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, όμως ο Δικέφαλος στην παράταση με τις ευκαιρίες του απείλησε ανοιχτά τους Δανούς.

Ας θυμηθούμε και την αναμέτρηση της Τούμπας απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από το 6′ μετά το γκολ του Παλάσιος. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, εμφανίζεται μια… άλλη ομάδα. Με Ίνγκασον, Σάστρε να δίνουν τις λύσεις σε διάστημα 11 λεπτών και την είσοδο του Σβαμπ να αλλάζει τα δεδομένα, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στην ανατροπή και πήραν το τρίποντο.

Και στο ματς με τον Άρη στο Χαριλάου, οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να ανατρέψουν το σκηνικό από το πρώτο μέρος, βελτιώνοντας τη μέτρια εικόνα τους, κλείνοντας τους «κίτρινους» στα καρέ τους, κάνοντας ευκαιρίες και πιέζοντας έως το φινάλε για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Comments

Trending