ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ17: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Άρη

Έτσι μάθανε από παιδιά….

Published

on

Με ένα γκολ στο 93′ και ένα ακόμα στο 123′ ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 2-0 στον τελικό πρωταθλήματος Κ17.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έλεγχε το ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προηγηθεί σε δύο ευκαιρίες που είχε από στατικές φάσεις. Η πρώτη, ήταν στο 14ο λεπτό, με τον Γκούμα να εκτελεί τον κόρνερ, τον Καρακασίδη να είναι εκτός εστίας, αλλά τον Γεωργιάδη να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων με το κεφάλι, μόνος του στο δεύτερο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκούμας εκτέλεσε το φάουλ από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Άρη. Από το 30’ και μετά, ο Άρης ισορρόπησε κάπως, χωρίς απειλήσει την εστία του Αγγελίδη, καταγράφοντας την πρώτη του τελική ενέργεια στο 33’ και ένα φάουλ του Σταυρόπουλου, που δεν ανησύχησαν τον Αγγελίδη. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, τόσο ο Γκιτέρσος, όσο και ο Τζίμας, δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Καρακασίδη, ο οποίος αντέδρασε πολύ καλά και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 53’, ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Τζίμα, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Γεωργιάδη, πήγε άουτ. Στο 66’, ο Γκούμας σούταρε από καλή θέση λίγο έξω από τη περιοχή, αλλά ο Καρακασίδης, μπλόκαρε, σωστά τοποθετημένος. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κωττάς έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Άρη, να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έψαχνε το γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης της κανονικής διάρκειας του αγώνα χωρίς να το βρει. Στην παράταση, ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 93′, με τον Γκιτέρσο να κλέβει τη μπάλα και με διπλή προσπάθεια να νικά τον Καρακασικίδη, γράφοντας το 1-0. Στο 108′, ο Γκιτέρσος τροφοδότησε τον Τζίμα, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκούμας, με πλασέ στην κενή εστία καθώς ο γκολκίπερ του Άρη βρισκόταν στην αντίπαλη εστία λόγω εκτέλεσης κόρνερ, έκανε το τελικό 0-2.

Αρης (Καζάνας): Καρακασίδης, Σεβαστίδης, Κράνιας (72’ Τολά), Τσομπανίδης, Τανούλης, Καρυπίδης (Καλτσάς 72’), Μακρής, Αλμύρας, Αμπεριάδης, Τσαλίκογλου (Κατραντζής 54’), Σταυρόπουλος.

ΠΑΟΚ (Τσιαπακίδης): Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων, Πασαχίδης, Σνάουτσνερ, Αδάμ (87′ Βασιλειάδης), Κωττάς, Γκιτέρσος (120′ Καστίδης), Γκούμας, Τζίμας (110′ Πολιτάκης).

Comments

Trending