ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τους συνδέει ο Λέο Μάτος!

Το… άγνωστο πέρασμα του “Τρελού” στη Μασσαλία…

Published

on

Τα κοινά στοιχεία μεταξύ ΠΑΟΚ και Μαρσέιγ δεν είναι πολλά. Για την ακρίβεια, είναι ελάχιστα! Σχεδόν μηδενικά.

Ωστόσο, υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που συνδέει τις δύο ομάδες, ο οποίος μάλιστα έγραψε ιστορία με την “ασπρόμαυρη” φανέλα!

Ο λόγος για τον Λέο Μάτος, για τον οποίο η Μαρσέιγ έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 1,2 εκ. ευρώ τον Ιούλιο του 2004, για να τον αποκτήσει από την Φλαμένγκο και να τον φέρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο 18χρονος τότε Βραζιλιάνος δεν κατάφερε όμως να προσαρμοστεί στη Μασσαλία και στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και έτσι μετά από έναν χρόνο επέστρεψε στη Φλαμένγκο ως δανεικός, για να επιστρέψει στη Μαρσέιγ τον Ιούνιο του 2006.

Ούτε η δεύτερη θητεία του Μάτος ωστόσο στο Βελοντρόμ στέφθηκε με επιτυχία και έτσι τον Ιανουάριο του 2007 οι Γάλλοι τον παραχώρησαν έναντι 275 χιλιάδων ευρώ στη βραζιλιάνικη Τομπένσε, με τον καλύτερο ίσως δεξιό μπακ στην ιστορία του ΠΑΟΚ να αποχωρεί οριστικά από τη Μασσαλία χωρίς να καταγράψει ούτε μία επίσημη συμμετοχή με τη “γαλάζια” φανέλα.

Ουσιαστικά, το “ξεπέταγμα” του “El Loco” έλαβε χώρα από το 2010 και έπειτα όταν τον εμπιστεύτηκε η Τσερνομόρετς και τον επανέφερε στην Ευρώπη, με τη συνέχεια να είναι γνωστή σε Ντνίπρο και ΠΑΟΚ

Comments

Trending