ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Για όσους είναι υπερήφανοι για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και τους άλλους που προβληματίζονται…

Published

on

Γάνδη-ΠΑΟΚ 1-2 την Πέμπτη και μεγάλη πρόκριση στους 8 του Conference και… τρεις ημέρες μετά ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1 για τη Superleague, χωρίς ο ΠΑΟΚ να δεχθεί φάση! Όλα αυτά με τόσα και τόσα προβλήματα. Και στη Γάνδη, αλλά και στην Αθήνα…

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου! Του προπονητή που τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο… εύκολα.

Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος, δεν περίμενε ότι μετά από τόση κούραση και τόσα επιπρόσθετα προβλήματα (Κρέσπο-Ντόουγκλας-Σβααμπ-Μιχάι) με τον Βιεϊρίνια εξουθενωμένο στον πάγκο, θα έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ για να πάρει τόσο εύκολα το διπλό απέναντι στην… φορμαρισμένη –όπως γράφονταν- ΑΕΚ, την Ένωση που διαφήμισε τόσο πολύ και την μεταγραφή του Πολωνού χαφ, λες και ένας παίκτης μπορεί να κάνει… ομάδα ένα σύνολο παικτών.

Είχε διαστήματα ο ΠΑΟΚ που κλείστηκε και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Το περίμενε όμως ο Λουτσέσκου και όπως παραδέχθηκε είχε ετοιμάσει πλάνο κόντρα επιθέσεων, έχοντας πίσω από τον φορ Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα και Ζαμπά. Του αρέσει να κυριαρχεί και να ελέγχει έναν πιο αργό ρυθμό, αλλά προφανώς και μπορεί να παίξει κάτι άλλο, να προσαρμοστεί και σε διαφορετικές συνθήκες.

Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ αντέδρασε έντονα σε κάποια φάση της ομάδας του. Δεν είχαν μεγάλη ευκαιρία. Είτε λόγω της αμυντικής πειθαρχίας του ΠΑΟΚ, είτε λόγω καλής απόδοσης Ίνγκασον, Λύρατζη και των άλλων. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έβγαλε και σε αυτό το ματς, τρεις μεγάλες φάσεις, όλες με παίκτη του μόνο, απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μία έβαλε ο Τσόλακ, μία έπιασε ο Αυστριακός στην κεφαλιά του Κροάτη φορ και η άλλη, ήταν η πιο μεγάλη. Κρίμα που ο Τσιγγάρας δεν ένιωσε δίπλα τον Τσόλακ, γιατί σε αυτή την περίπτωση αν την έδινε, αυτό το γκολ θα ήταν το αποκορύφωμα της ομαδικότητας.

Η νίκη είναι τεράστια γιατί συνδυάζεται με το ματς της Πέμπτης. Τα κατάφερε ο Λουτσέσκου και τους έπεισε ότι… έτσι μεγαλώνουν τον ΠΑΟΚ. Όταν κερδίζουν στην Ευρώπη μία πρόκριση στους 8, αλλά επιστρέφουν και μετά από 3 βράδια, τα δίνουν όλα γιατί πρέπει να πάρουν άλλο ένα μεγάλο διπλό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η νίκη έχει πολύ μεγάλη αξία γιατί την πήραν πολλοί παίκτες οι οποίοι θεωρούνται… αναπληρωματικοί. Ο ΠΑΟΚ πλέον μετράει πάνω από 24 ενεργούς παίκτες και φθάνει στο σημείο να μην υπάρχει σχεδόν κανείς αναντικατάστατος.

Ο Λουτσέσκου ζήτησε και τον Βαρέλα που είχε απομακρυνθεί με  άνωθεν απόφαση. «Ό, τι θέλει ο Λουτσέσκου…» έγραφα και ξαναέγραφα το καλοκαίρι, αλλά εδώ το θέμα ήταν διαφορετικό. Ο Σαββίδης όμως εμπιστεύεται απόλυτα τον προπονητή, ξέρει πώς κάθε κίνηση την αναλύει στο μέγιστο βαθμό και απόψε ο Βαρέλα έπρεπε να παίξει. Ο ποδοσφαιριστής προσέφερε ό τι μπορούσε και όλοι μαζί συνεχίζουν δικαιωμένοι, χωρίς φυσικά να σβήνει το απίστευτο λάθος με όσα δεν έκανε στην υπόθεση του γιού του.

Τώρα τι γίνεται…

Ο ΠΑΟΚ είναι στο επίκεντρο! Όλοι θα ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ! Έχουμε διακοπή και το… ποδοσφαιρικό θέμα θα είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τους τελευταίους 4 μήνες είναι 100% η καλύτερη ελληνική ομάδα. Όλοι αναγνωρίζουν αυτή την επιτυχία του Δικεφάλου, λίγοι όμως χαίρονται. Οι ΠΑΟΚτσήδες είναι σίγουρα υπερήφανοι και… αναρωτιούνται γιατί τόσοι και τόσοι επίσημοι φορείς, γιατί ακόμη και οι τοπικοί «άρχοντες», γιατί όλοι αυτοί που κάποτε στριμώχνονταν για φωτογραφίες στις επιτυχίες και έστελναν στα ΜΜΕ τα δεκάδες συγχαρητήρια, γιατί τώρα σιωπούν (ειδικά μετά την πρόκριση) και δείχνουν στεναχωρημένοι. Λες και οι επιτυχίες του ΠΑΟΚ τους δημιουργούν εμπόδια… Τι είδους άραγε;

 

 

Comments

Trending