ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να ποιος είναι ο… Πέδρο Μαρτίνς!

Μάλλον έπρεπε να ρωτήσει τον Πορτογάλο ο ΠΑΟΚ πριν πάρει την απόφαση για αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό!

Published

on

28 Φεβρουαρίου 2022. Πριν από έναν μήνα δηλαδή. Παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Πέδρο Μαρτίνς μιλάει στην κάμερα της Nova και ερωτηθείς για τον αποκλεισμό της ομάδας του από την Αταλάντα, τονίζει:

Σε καμία περίπτωση δεν είναι θετικό, θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, δεν νομίζω θα είχαμε κάποιο πρόβλημα. Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος από εμάς και δεν καταφέραμε να τον περάσουμε. Αυτό που ευχόμαστε τώρα είναι να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να δίνει βαθμούς στην Ελλάδα, που είναι σημαντικό. Θα θέλαμε και εμείς να είμαστε σε αυτή τη θέση, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες ή ελαφρυντικά. Δεν τα καταφέραμε, ήταν το όνειρό μας. Πρέπει να το δεχθούμε και να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα”.

Όλοι, πλέκουν το εγκώμιο του Πορτογάλου προπονητή και υπογραμμίζουν την ανάγκη για ανάλογες δηλώσεις στο μέλλον. Σημαντική λεπτομέρεια; Ο Ολυμπιακός είναι στο +15 από τον ΠΑΟΚ!

1 Απριλίου 2022. Δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στην κάμερα της Nova, με την διαφορά των Πειραιωτών από τον Δικέφαλο ωστόσο να έχει “πέσει” στους δέκα βαθμούς!

Η πρώτη διακοπή ήταν ευεργετική για εμάς. Αποκαταστάθηκαν παίκτες μας, άλλοι ξεκουράστηκαν και μας βοήθησε αρκετά αυτό. Η δεύτερη διακοπή είναι απόφαση του ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο να την αποδεχθούμε. Ο ΠΑΟΚ θεωρεί ότι ήταν καλύτερο γι’ αυτόν να πάρει αυτή τη μέρα ξεκούρασης για την ευρωπαϊκή του πορεία.

Δεχόμαστε την απόφαση αυτή, όμως δεν μπορούμε παρά να διαφωνούμε για το συμφέρον της δικής ομάδας μας. Μια διακοπή είναι καλή, αλλά οι συνεχόμενες δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Προχωράμε βάσει αυτού του προγράμματος. Δεν θα επαναπαυθούμε, θα είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν μας αρέσει αλλά θα είμαστε έτοιμοι όταν θα παίξουμε τα παιχνίδια. Δεν θα χαλαρώσουμε. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και θα είμαστε όπως πρέπει στους τελικούς που θα δώσουμε“.

Ντροπή στον ΠΑΟΚ λοιπόν που δεν σκέφτηκε το συμφέρον του… Ολυμπιακού πριν αιτηθεί – όπως είχε το δικαίωμα βάσει του ΚΑΠ – την αναβολή του ντέρμπι με τους Πειραιώτες, προκειμένου να μην αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τρία 24ωρα μετά τη “μάχη” με τη Μαρσέιγ στο “Βελοντρόμ” και τέσσερα 24ωρα πριν την ρεβάνς με τους Γάλλους στην Τούμπα!

Ντροπή στον ΠΑΟΚ που δεν σκέφτηκε τον… Πέδρο Μαρτίνς και τον “φόρτωσε” με άγχος, ντροπή που δεν ρώτησε τον Ολυμπιακό ή ακόμα και τον ίδιο τον Πορτογάλο προπονητή πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση!

Είναι άλλωστε κάτι παραπάνω από σίγουρο πως εάν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν την ερχόμενη Πέμπτη στους “8” του Europa League, δεν θα έκανε χρήση του δικαιώματός του να αναβάλλει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πως θα… αγωνιζόταν κανονικά στην Τούμπα!

Φυσικά, στον Ολυμπιακό δεν… ιδρώνουν! Είναι άλλωστε γνωστό εδώ και πολλά χρόνια! Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι υπόλοποι ας… κόψουν τον λαιμό τους, ακόμα και αν βρίσκονται στους “8” μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ακόμα και αν κρατούν “ζωντανό” το ελληνικό ποδόσφαιρο στη “μάχη” για ένα έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο και μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Κανείς δεν περίμενε τον Πέδρο Μαρτίνς για να καταλάβει το… ποιος είναι ο Ολυμπιακός, αλλά και κανείς δεν περίμενε τις χθεσινές δηλώσεις του Πορτογάλου για να καταλάβει πως ο ίδιος εναρμονίζεται απόλυτα όταν παραστεί ανάγκη με το… ήθος και τον αλτρουισμό που διακρίνει παραδοσιακά τους Πειραιώτες!

 

 

 

 

Comments

Trending