ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ελ Καντουρί τον έσωσε, ο Πασχαλάκης τον κράτησε

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην ήττα από την Μαρσέιγ

Published

on

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε 2-1 από την Μαρσέιγ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να πιστεύει στην πρόκριση επί της γαλλικής ομάδας, ειδικότερα μετά την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, όπου βρήκε το γκολ με τον Ελ Καντουρί, κράτησε την Μαρσέιγ μακριά από την περιοχή του και είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούμπα Άκπομ για το 2-2.

Πέραν της απόδοσης του Ομάρ Ελ Καντουρί που άλλαξε την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, καθοριστικός ήταν και πάλι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που είχε 4 σημαντικές αποκρούσεις και άφησε την Μαρσέιγ μόνο στα γκολ των Γκέρσον και Παγιέτ.

Ας δούμε όμως την απόδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Πασχαλάκης: Στα κρίσιμα και στις μεγάλες φάσεις της Μαρσέιγ ήταν εκεί και κράτησε τον ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό. Στα δύο γκολ των Γάλλων δεν έχει ευθύνη, είχε καλές εξόδους, μέτρησε 4 μεγάλες επεμβάσεις σε καθαρές ευκαιρίες της Μαρσέιγ και είχε μόλις δύο λάθη με την μπάλα στα πόδια. Εξαιρετικός για ακόμα μία φορά.

Βιεϊρίνια: Πάλεψε και είχε σωστές επεμβάσεις σε συνθήκες σκληρής πίεσης. Πήρε περισσότερες βοήθειες από τον Μπίσεσβαρ σε σχέση με άλλα παιχνίδια, προσπάθησε να βγάλει τον ΠΑΟΚ από την πίσω ζώνη σωστά και δεν εκτέθηκε από την μεριά του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που όλη η Μαρσέιγ έπεσε από την πλευρά του. Ανέβηκε λίγες φορές, κυρίως λόγω του Ουντέρ που δεν ήθελε να του αφήσει χώρους.

Κρέσπο: Στο πρώτο ημίχρονο είχε προβλήματα, όπως και όλος ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα είδε δύο φορές τους παίκτες της Μαρσέιγ να φεύγουν στην πλάτη του και το κυριότερο ότι δεν έβγαλε σωστά την μπάλα από την πίσω ζώνη στην πίεση των Γάλλων. Είχε μία μεγάλη επέμβαση στον Μπαμπαμπού πριν το 2-0 και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε, δεν είχε πρόβλημα κόντρα στον Ντιένγκ και μάλιστα είχε και την ευκαιρία να δώσει την πρώτη σωστή για να ανέβει ο ΠΑΟΚ μέσα στο παιχνίδι.

Ίνγκασον: Ο Ισλανδός είχε προβλήματα με την μπάλα χαμηλά και στο πρώτο γκολ μπερδεύτηκε με τον Κρέσπο, χάνοντας τις θέσεις τους και τον Γκέρσον να σκοράρει. Ήταν εκείνος που με ένα κακό του διώξιμο έδωσε το κόρνερ για την Μαρσέιγ που ήρθε το 2-0 και γενικά δεν ήταν στο καλύτερο βράδυ της χρονιάς. Πιέστηκε πολύ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος με σημαντικές επεμβάσεις, ενώ δεν πήρε ρίσκα στις μεταβιβάσεις του.

Λύρατζης: Παρότι είχε μπροστά του τον Παγιέτ, ο Γάλλος σούπερ σταρ, στις θετικές του στιγμές δεν ήταν κόντρα στον Λύρατζη. Ο Έλληνας διεθνής του ΠΑΟΚ έκλεισε σωστά τους χώρους, δεν άφησε παίκτες να περάσουν από την πλάτη του, ενώ το γκολ του ΠΑΟΚ έρχεται από ένα κλέψιμο που έκανε ο ίδιος έξω από την περιοχή της Μαρσέιγ.

Τσιγγάρας: Έπαιξε για ένα ημίχρονο και φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους Γάλλους, ειδικότερα όταν είχε την μπάλα στα πόδια του. Είχε κάποιες επεμβάσεις, αλλά έχασε και την μάχη του κέντρου και πολλές φορές με την μπάλα στα πόδια δεν είχε τις σωστές επιλογές. Μετά το 2-0 ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερη δημιουργία και έτσι αποχώρησε.

Κούρτιτς: Ο Σλοβένος σήμερα είχε περισσότερο ανασταλτικό ρόλο και δεν ανέβηκε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Βοήθησε αμυντικά όσο μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο είχε κάποιες σωστές μεταβιβάσεις. Σε γενικές γραμμές δεν ήταν σε καλό βράδυ, αλλά οι Γάλλοι τον είχαν σημαδέψει και δεν τον άφηναν να πάρει πολλές φορές την μπάλα με χώρο μπροστά του.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν χαμένος στην μετάφραση. Δεν μπορούσε να πιέσει πολύ, δεν κράτησε μπάλα, δεν πήρε δεύτερες μπάλες, από μακρινές πάσες στον Άκπομ. Στο δεύτερο πέρασε μαζί με τον Κούρτιτς πιο πίσω από τη θέση που παίζει φέτος και ήταν σαφώς καλύτερος. Έκοψε μπάλες, είχε σωστές πάσες, είχε μία παραλίγο ασίστ, ενώ ήταν και αυτός μέσα στη φάση του γκολ με την πίεση του.

Μπίσεσβαρ: Παρότι δεν έχει τα φυσικά προσόντα για να αντέξει σε αυτό το ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο γύρισε κάποιες φορές στον Βιεϊρίνια και του έδωσε βοήθειες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι στα αριστερά, αλλά έδειξε ότι κουράστηκε σύντομα και έτσι η Μαρσέιγ έπαιζε μόνιμα από την πλευρά του.

Ζίβκοβιτς: Ήταν μαχητικός και σήμερα μετά από καιρό έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει και πάλι την μπάλα και να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Δεν μπόρεσε να πάρει πολλές βοήθειες από Άκπομ, Ντόουγκλας και Τσιγγάρα, αλλά στο δεύτερο είχε μία συνεργασία με τον Ελ Καντουρί που έφερε το γκολ. Αυτή η έξυπνη ασίστ μπορεί να είναι η στιγμή που έψαχνε ο Σέρβος για να επιστρέψει στις καλές του εμφανίσεις.

Άκπομ: Πάλεψε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε μπάλα και κέρδισε μερικά μέτρα με φάουλ στον χώρο του κέντρο. Είχε όμως κακά κοντρόλ και πολλές φορές δεν μπορούσε να ανεβάσει μέτρα τους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε παρόμοια απόδοση με πολλές μάχες με τους Γάλλους αμυντικούς, αλλά είχε την μεγάλη ευκαιρία που θα μείνει για το σημερινό παιχνίδι. Σε αυτό το επίπεδο τέτοιες φάσεις δεν πρέπει να χάνονται. Αποχώρησε όταν κουράστηκε.

Ελ Καντουρί: Η αλλαγή του ήταν εκείνη που άλλαξε το παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί να μην είχε πολλά τρεξίματα, αλλά κράτησε μπάλα, πάτησε περιοχή και σκόραρε, κάτι που τον κάνει από τους πολυτιμότερους του αγώνα. Έδειξε και πάλι ότι παίζοντας στον άξονα μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα με την μπάλα στα πόδια του.

Τσόλακ: Έπαιξε για περίπου 20 λεπτά και δεν μπόρεσε να γίνει αισθητός στην άμυνα της Μαρσέιγ, σε μία φάση που η Μαρσέιγ πίεσε τον ΠΑΟΚ με στατικές φάσεις στα καρέ του.

Μιτρίτσα: Μπήκε με στόχο να βρει χώρους και να κρατήσει την μπάλα. Είχε 1-2 καλές στιγμές κουβαλώντας την μπάλα και ήταν εκείνος που κέρδισε την αποβολή του Γκέρσον σε μία στιγμή που αν πάσαρε από την πρώτη ντρίπλα και μετά ο Τσόλακ θα ήταν σε θέση τετ α τετ.

Comments

Trending