ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατάρ 2022: Το Μουντιάλ των θυμάτων…

Εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας…

Published

on

Το φθινόπωρο του 2022 θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου κατά καιρούς να κάνουν λόγο για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται όσοι κατασκευάζουν τα γήπεδα στη χώρα.

Ο Guardian σε ρεπορτάζ που είχε κάνει, είχε αναφέρει πως οι νεκροί εργάτες ξεπερνούν τις 6.500 με τους διοργανωτές να διαψεύδουν την είδηση, λέγοντας πως υπάρχουν μόνο 3 νεκροί εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πατέρας ενός νεκρού εργαζόμενου στο Κατάρ, ανέφερε πως ο γιος του εργαζόταν κάτω από τρομερά αντίξοες συνθήκες για μόλις μία λίρα την ώρα. Ο Σαντζίμπ Ράγια ήταν 28 χρονών και υπέστη καρδιακή ανεπάρκεια από τα συνεχόμενα 12ωρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πατέρας του δήλωσε πως « Δούλεψε μέχρι θανάτου για μία λίρα την ώρα. Μόχθησε δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα σε 40 βαθμούς Κελσίου ως κατασκευαστής δρόμων. Είναι προσβολή για τη μνήμη του γιου μου και άλλων μεταναστών, αυτό το γήπεδο χτίστηκε στο αίμα και τον ιδρώτα των μεταναστών εργατών.», καλώντας παράλληλα τη FIFA να πάρει θέση για το ζήτημα των εργατών.

Comments

Trending