ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σβαμπ: “Κύπελλο και 2η θέση, όλα πιθανά για το μέλλον”

Σημαντικές ατάκες από τον Αυστριακό στο PAOK24

Published

on

Η ισοπαλία με την ΑΕΚ, το σερί με τα απαιτητικά παιχνίδια, ο τελικός του Κυπέλλου και η… επόμενη μέρα.

Ο Στέφαν Σβαμπ, που το τελευταίο διάστημα φωνάζει ξανά “παρών”, μίλησε για όλα στο PAOK24, μετά το ντέρμπι με την Ένωση κι έδωσε το σύνθημα, με φόντο τη συνέχεια.

“Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν λίγο καλύτερη, είχε μεγαλύτερες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι κι είχαμε εμείς μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουμε το γκολ που θα μας έδινε τη νίκη. Για να είμαι ειλικρινής, το 1-1 είναι ένα καλό σκορ. Νομίζω πως είναι πιο απογοητευτικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ. Προφανώς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Στο “Γ. Καραϊσκάκης” σκοράραμε ένα ωραίο γκολ στο τέλος. Σήμερα (σ.σ. χθες), ήταν μία αντίστοιχη περίπτωση, αλλά δε σταθήκαμε τυχεροί. Το γκολ εκεί, ήταν πιο σημαντικό, γιατί μας έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου”, ανέφερε αρχικά ο Αυστριακός άσος, ενώ μιλώντας για τα επόμενα παιχνίδια και τη σημασία τους, πρόσθεσε:

“Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, ο τελικός του Κυπέλλου είναι το τελευταίο, χρονικά. Τώρα, πρέπει να συγκεντρωθούμε στα πλέι οφ, δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιχνίδι, καθώς ακόμη δεν έχει “καθαρίσει” η 2η θέση. Πρέπει να παλεύουμε πάντα. Όπως είπα, αυτός ο βαθμός είναι καλύτερος για εμάς, παρά για την ΑΕΚ. Έχουμε ένα ακόμη ντέρμπι την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό και θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, είναι σημαντικό για εμάς και για την αυτοπεποίθησή μας, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου.

Είπα και πριν ότι θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, είναι σημαντικό να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Τώρα, έχουμε ένα σερί με πολλές ισοπαλίες, τις περισσότερες φορές βέβαια αυτό το αποτέλεσμα είναι καλύτερο για εμάς, από ότι για τους αντιπάλους, όπως έγινε στο Κύπελλο, αλλά και σήμερα. Κόντρα στη Μαρσέιγ, κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια, αλλά ήμασταν λίγο άτυχοι. Είμαστε στον τελικό και τώρα πρέπει να πάρουμε νίκες σε σημαντικούς αγώνες μέχρι το τέλος, για να “καθαρίσουμε” τη 2η θέση. Τώρα είναι το πιο “καυτό” κομμάτι της σεζόν”.

Όσο για το δικό του μέλλον; Ο Σβαμπ προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του…

“Στο ποδόσφαιρο έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου κάθε λεπτό και να μην τα παρατάς ποτέ. Ναι, ήταν ένα δύσκολο δεύτερο μισό της σεζόν για μένα, αλλά ακόμη και στην προπόνηση πιέζω συνεχώς τον εαυτό μου και περιμένω την ευκαιρία μου. Στα λεπτά που έχω παίξει τις τελευταίες εβδομάδες, έκανα το καλύτερο που μπορούσα και βοήθησα την ομάδα. Πιστεύω ότι όλα επιστρέφουν στο τέλος, πρέπει να δουλεύεις σκληρά και θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, είμαι σε καλή κατάσταση σωματικά, δεν έχω κάποιον τραυματισμό και θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα”, σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε:

“Σύντομα θα μιλήσουμε γι’ αυτή την κατάσταση, αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα να πω. Νομίζω μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα γι’ αυτό. Πάντα εξαρτάται κι από τις δύο πλευρές. Αυτό που μπορώ νω αυτή στιγμή, είναι ότι όλα είναι πιθανά”.

Ποιο θα είναι το καλύτερο φινάλε στη φετινή σεζόν; Η 2η θέση και το Κύπελλο:

“Είναι το καλύτερο συναίσθημα για έναν ποδοσφαιριστή, γιατί ουσιαστικά το περιμένεις αυτό όλη τη χρονιά. Είπαμε πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ότι αυτό το ματς θα καθορίσει το αν η σεζόν είναι καλή ή κακή. Ακόμη και τώρα, θα παίξουμε στον τελικό. Αν κατακτήσουμε το Κύπελλο, θα είναι μία πολύ καλή σεζόν και με την πορεία στην Ευρώπη, αλλά αν δεν το κατακτήσουμε, θα μείνουμε με άδεια χέρια στο τέλος και δε θα είμαστε ικανοποιημένοι. Υπάρχουν δύο στόχοι για εμάς, να εξασφαλίσουμε τη 2η θέση κι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς, στο τέλος της σεζόν”.

Comments

Trending