ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Κι αν δεν είχε τα 15 γκολ του Κούρτιτς;

Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έχει τρίτο σκόρερ τον Μουργκ

Published

on

Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, μέχρι το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε την καλύτερη επίθεση. Πλέον είναι δεύτερος έχοντας σκοράρει 55 φορές, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι υπερέχουν κατά ένα γκολ.

Αν ψάξουμε να βρούμε τους πρώτους σκόρερ του Δικεφάλου του Βορρά, θα μας προβληματίσει το γεγονός πως στην πεντάδα βρίσκεται παίκτης που εδώ και 4 μήνες αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Τόμας Μουργκ.

Συγκεκριμένα, στην κορυφή βρίσκεται ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίο έχει βρει δίχτυα 15 φορές στην Superleague! Η προσωπικότητα και η εκτελεστική δεινότητα του Σλοβένου, κάνουν την διαφορά στον φετινό ΠΑΟΚ.

Δεύτερος είναι ο Τσούμπα Άκπομ που έχει σκοράρει 6 φορές, επίδοση που δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική για τον φορ μιας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Φυσικά τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά, αν ο Ολιβέιρα δεν στεκόταν τόσο άτυχος, μένοντας εκτός δράσης για 8 μήνες.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το παράδοξο. Για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, στην τρίτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος βρίσκονται, αμφότεροι με 4 γκολ, οι Κάρολ Σφιντέρσκι και Τόμας Μουργκ. Ο πρώτος αποτελεί εδώ και 4 μήνες παρελθόν από την ομάδα. Ο δεύτερος, δεν έχει καταφέρει ποτέ να πείσει ότι κάνει για ΠΑΟΚ που διεκδικεί πρωταθλήματα.

Την πεντάδα κλείνουν οι Αουγκούστο και Ζίβκοβιτς, οι οποίοι μετρούν από 3 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο μεν Αουγκούστο διανύει την καλύτερη του περίοδο στον ΠΑΟΚ, ο δε Ζίβκοβιτς είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, για μεγάλο διάστημα.

Μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν μπορεί να περιμένει από τον κεντρικό της χαφ 15-20 γκολ ανά σεζόν. Τουλάχιστον, πρέπει να έχει κάποιον από τους μεσοεπιθετικούς της, στα ίδια νούμερα. Διότι αυτό που συμβαίνει φέτος σχετικά με την αφλογιστία των μεσοεπιθετικών του ΠΑΟΚ, σε κάνει να αναρωτιέσαι ένα πράγμα. Κι αν δεν είχε τα 15 γκολ του Κούρτιτς;

Comments

Trending