ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Αλλαγές στις 3 ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ανακοινώθηκε το νέο format- Από πότε θα ισχύει

Published

on

Επίσημες είναι πλέον οι αλλαγές που θα υπάρξουν στον τρόπο διεξαγωγής των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η UEFA.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA η ομοσπονδία αποφάσισε να εφαρμόσει το «ελβετικό σύστημα». με τις αλλαγές να ισχύουν από τη σεζόν 2024-25. Το νέο Champions League θα περιλαμβάνει 36 ομάδες σε έναν όμιλο, όμως κάθε μία θα δίνει οκτώ αγώνες στην πρώτη φάση και όχι δέκα.

Αλλαγή κριτηρίων θα υπάρξει για τις δύο από τις τέσσερις έξτρα θέσεις στην κορυφαία διοργάνωση, καθώς αφαιρέθηκε η πρόσβαση σε αυτή βάσει της βαθμολογίας των συλλόγων. Η UEFA στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι αυτό αποφασίστηκε έτσι ώστε να προστατευθούν τα Εθνικά πρωταθλήματα.

Τα 8 ματς του CL, θα παίζονται σε 10 εβδομάδες, ενώ οι 4 έξτρα θέσεις, που θα αυξήσουν τον αριθμό των ομάδων από 32 σε 36, θα προκύπτουν ως εξής.

Μια θέση θα πηγαίνει στην ομάδα που θα τερματίζει 3η στο πρωτάθλημα που η χώρα του θα είναι 5η στη βαθμολογία της UEFA.

Μία θέση θα δίνεται σε έναν πρωταθλητή ανεβάζοντας από 4 σε 5 τις ομάδες που θα προκρίνονται από το περίφημο Champions Path.

Οι επόμενες δύο θέσεις θα πάνε σε χώρες με τη μεγαλύτερη συγκομιδή από τους συλλόγους τους της προηγούμενης σεζόν [συνολικοί βαθμοί δια αριθμός ομάδων]. Αυτές οι δύο χώρες θα πάρουν μία έξτρα θέση στα πρωταθληματά τους, κάτω από τις θέσεις του Champions League.

Το Europa League θα περιλαμβάνει πλέον 36 ομάδες στην φάση του ομίλου, στον οποίον κάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες. Τέλος σε ότι αφορά το νεοσύστατο Conference League οι ομάδες από το 2024 θα είναι επίσης 36, όμως κάθε κλαμπ στη φάση του ομίλου θα δίνει 6 αγώνες.

Comments

Trending