ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρέλα: «Ούτε στα καλύτερα μου όνειρα…» (vids)

Ο Φερνάντο Βαρέλα αποχαιρέτησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ και μίλησε για όλα

Published

on

Η βραδιά ήταν αρκετά συγκινητική χθες στην Τούμπα, τόσο για τον Φερνάντο Βαρέλα όσο και για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο έμπειρος στόπερ, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται, αποχαιρέτησε τον κόσμο, μαζί με τους δύο γιους του, άκουσε το όνομα του ρυθμικά από την Τούμπα και όπως δήλωσε, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, δε θα μπορούσε να ονειρευτεί τόσους τίτλους με τον ΠΑΟΚ, όταν ήρθε. Φυσικά, ρωτήθηκε και για τα θέματα του τελευταίου διαστήματος, χωρίς να θέλει να μείνει σε αυτά δημοσίως…

Αρχικά, ο Βαρέλα, αναφέρθηκε σε όσα έζησε χθες στην Τούμπα, στο τελευταίο του παιχνίδι εκεί… «Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στην Τούμπα και τα συναισθήματα που έχω περάσει εδώ, ήταν οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα και τη ζωή μου. Από την πρώτη μέρα που ήρθα, ήξερα ότι στο σύλλογο υπάρχει πίεση για τη νίκη, αλλά δεν περίμενα να έχουμε αυτήν την απόδοση. Πετύχαμε περισσότερα από όσα πίστευα. Ούτε στα καλύτερα μου όνειρα δεν είχα ονειρευτεί τόσα τρόπαια. Θα θυμάμαι αυτόν το σύλλογο, ως έναν από τους καλύτερους της ζωής μου. Θα σέβομαι και θα αγαπώ για πάντα αυτόν το σύλλογο και θα τον υποστηρίζω μια ζωή».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τη συμπεριφορά του κόσμου προς τον ίδιο, ειδικά το τελευταίο διάστημα… «Προσωπικά, δεν είχα προβλήματα με τον κόσμο, επειδή αποδέχομαι πάντα ό,τι λένε για μένα. Δε θα μιλήσω ποτέ άσχημα για τους φιλάθλους ή για το σύλλογο. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα να τραγουδήσουν ξανά το όνομα μου, μετά από όσα έγιναν. Αυτή όμως είναι η αναγνώριση για όσα έκανα για το σύλλογο. Αναγνωρίζω κι εγώ ότι είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι που είχα ποτέ και αυτοί αναγνωρίζουν έναν από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ».

Όσο για αυτά που συνέβησαν με τον ΠΑΟΚ, μετά τη συμφωνία του μεγάλου του γιου με τη Μπενφίκα; «Δε θα πω ποτέ, τίποτα κακό για το σύλλογο, ακόμα και μετά τις κακές στιγμές που πέρασα το τελευταίο διάστημα. Δε δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο σύλλογο, πάντα αποδεχόμουν ότι μου έκαναν. Αυτό είναι το τέλος και πιστεύω ότι ήταν υπέροχος ο τρόπος που ήρθε. Ο κόσμος τραγούδησε το όνομα μου, έπαιξα πολύ καλά. Μια μέρα θα ερχόταν το τέλος και για μένα ήταν υπέροχο τέλος, με τον κόσμο να τραγουδάει το όνομα μου» είπε ο Βαρέλα.

​Μιλώντας για τον τελικό Κυπέλλου που έρχεται, ανέφερε… «Θα είναι ο τελευταίος μου τελικός με τον ΠΑΟΚ. Εγώ και ο Κρέσπο, έχουμε τους περισσότερους τίτλους με το σύλλογο και σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε κι έναν ακόμα. Όσο περισσότερο κερδίζεις, τόσο περισσότερο σε σέβεται ο κόσμος. Ελπίζω στον τελικό να πάρουμε έναν ακόμα τίτλο, γιατί το αξίζουμε φέτος. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, αλλά ο τελικός είναι για να τον κερδίζεις και όχι για να παίζεις καλό ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για το δικό του μέλλον, απάντησε: «Δεν ξέρω που θα είμαι, αλλά σίγουρα θα είμαι έτοιμος. Αυτοί που με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο σκληρά δουλεύω. Ακόμα και φέτος, που δεν έπαιξα πολύ, πότε δεν έσκυψα το κεφάλι, δούλευα πάντα, επειδή αυτή είναι η δική μου προσέγγιση. Να δουλεύω κάθε μέρα σκληρά, χωρίς να έχει σημασία αν παίζω ή όχι. Όπου κι αν πάω, σίγουρα θα πάω για να κερδίζω. Αυτός ο σύλλογος μου έδωσε αυτήν τη νοοτροπία, να κερδίζω τρόπαια και σε όποια ομάδα κι αν πάω θα συνεχίσω να κυνηγάω τη νίκη».

Για τη χειρότερη και την καλύτερη του στιγμή στην ομάδα, ο Βαρέλα είπε… «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν με την ΑΕΚ, γιατί το γκολ μου δε μέτρησε, ενώ μπήκε στα δίχτυα και θα κατακτούσαμε το πρώτο μας νταμπλ. Το είχαμε όμως όλοι στο μυαλό μας, συνεχίσαμε να δουλεύουμε, να δουλεύουμε και να κατακτήσουμε το Κύπελλο και το νταμπλ την επόμενη σεζόν».

Comments

Trending