Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Θα πω στους παίκτες, ότι είμαι περήφανος γι’αυτούς»

Όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου

PAOK24

Λουτσέσκου: «Θα πω στους παίκτες, ότι είμαι περήφανος γι’αυτούς»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε πως αυτό που θα πει στους παίκτες του πριν τον αυριανό τελικό, θα είναι ότι νιώθει περήφανος γι’αυτούς και πως τους αγαπάει, ενώ εξέφρασε κι αυτός, όπως και ο Βιεϊρίνια νωρίτερα, την αυτοπεποίθηση για την εικόνα της ομάδας αύριο.

Αναλυτικά, όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για το φετινό κίνητρο στον τελικό του Κυπέλλου, σε σχέση με τους προηγούμενους: «Ξέρετε πολλοί καλά… Αύριο δεν παίζουμε μόνο έναν τελικό, παίζουμε για να έχουμε μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, για μία από τις τέσσερις πιο επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία της ομάδας. Είμαστε στον τελικό Κυπέλλου, όντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είχαμε πάρα πολλά και δύσκολα παιχνίδια, με πολλά πάνω-κάτω μέσα στη σεζόν. Μόνο οι ίδιοι μας και ενδεχομένως όλοι, καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συνέβη αυτήν τη χρονιά και το πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για εμάς. Έχουμε αυτοπεποίθηση και τη συγκέντρωση μας στο βαθμό που αρμόζει για ένα παιχνίδι που είναι τελικός. Το κίνητρο βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Ντόουγκλας Αουγκούστο: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, οπότε θεωρώ πως ο καθένας μπορεί να προσπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο έχει να πιέσει τον εαυτό του. Το κίνητρο είναι πολύ υψηλό. Έχω ακούσει πολλούς να κάνουν κριτική και να αναφέρουν συνέχεια τη μετάπτωση της απόδοση μας, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και κατά τη διάρκεια της σεζόν, πρακτικά παίζαμε πολλές φορές με τη μισή μας ομάδα.

Είχε πολλά προβλήματα, έπρεπε να ανταπεξέλθουμε σε πολλά παιχνίδια. Άκουσα και για το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, να λένε πως άλλαξε τη μισή του ομάδα. Εμένα πρακτικά, δε με επηρεάζει γιατί κι εμείς είχαμε τη μισή ομάδα διαθέσιμη, δίνοντας κάποιον έξτρα χρόνο.

Έχουμε περάσει πολύ δύσκολα ζευγάρια αγώνων, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, έχουμε παίξει νοκ-άουτ στην Ευρώπη. Είναι παιχνίδια που μας δίνουν εμπειρία και τη δυνατότητα να μπορούμε να διαχειριστούμε διαφορετικά κάποιες καταστάσεις. Κάνοντας μια πιο βαθιά ανάλυση, νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε τη δυνατότητα για μία ακόμα φορά να ανταπεξέλθουμε, απέναντι σε έναν τελικό, να χρησιμοποιήσουμε όλες τις παραστάσεις που είχαμε μέσα στη σεζόν προς όφελος μας, έτσι ώστε να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Έχω κάνει την ανάλυση της κατάστασης το τελευταίο διάστημα, χωρίς να χάνω το μυαλό μου, χωρίς να σκέφτομαι οτιδήποτε μπορεί να ακούγεται γύρω μας. Νομίζω πως έχουμε μεταφέρει σωστά την κατάσταση στην ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε αυτοπεποίθηση, να αξιολογήσουμε σωστά τις καταστάσεις μέσα στο γήπεδο.

Είναι ένα τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, είναι μεγάλη χαρά που θα έχουμε τους παίκτες διαθέσιμους. Είναι διαφορετική η φρεσκάδα που θα έχουν, είτε όσοι ξεκινήσουν είτε όσοι έρθουν από τον πάγκο. Ξέρουμε ακριβώς πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για τα μεγάλα παιχνίδια που η ομάδα έχει παίξει καλά και αν περιμένει κάτι ανάλογο αύριο: «Όπως βλέπω τα πράγματα μέσα μου, είμαι αισιόδοξος γι’αυτό το παιχνίδι ότι θα είμαστε ακριβώς όπως πρέπει. Θα πρέπει να έχουμε οργάνωση, να έχουμε ένα πλάνο και να ακολουθήσουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία όπως κάνουμε. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση έτοιμοι, να ανταπεξέλθουμε σε οτιδήποτε προκύψει μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας τελικός και θέλουμε να τον κερδίσουμε σε κάθε περίπτωση».

Για τον τελικό που γίνεται ξανά στο ΟΑΚΑ και την Αθήνα και αν είναι άδικο για τον ΠΑΟΚ να παίζει συνεχώς εκεί: «Για τους οπαδούς προφανώς και είναι άδικο. Για εμάς, δεν υπάρχει κάτι… είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχουμε αυτή την σκέψη και δεν μπορούμε να την έχουμε. Στην σκέψη μας είναι μόνο να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε το Κύπελλο. 

Με την εμπειρία μου από τα τελευταία χρόνια εδώ, θα παίξει μεγάλο ρόλο η ηρεμία που πρέπει να δείξουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλή με έναν εξαιρετικό προπονητή που ετοιμάζει πολύ καλά τους παίκτες και έχει ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να αντιδράσουμε πιο γρήγορα από τον αντίπαλο μας εντός αγωνιστικού χώρου».

Για το αν περιμένει εκπλήξεις αύριο και αν έχει συζητηθεί ότι ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία στο γήπεδο: «Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πιέζει ψηλά και ψάχνει επιθετικές μεταβάσεις με γρήγορες πάσες στον χώρο. Θέλει να χρησιμοποιήσει την ανάπτυξη της από την άμυνα και να παίξει γρήγορα. Το κάνουν πολύ καλά φέτος και το έχουν αποδείξει αρκετές φορές, είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα. 

Παίξαμε φέτος τέσσερις φορές και κερδίσαμε τις τρεις μέχρι στιγμής, οπότε και εμείς σημαίνει ότι αυτό που κάνουμε… το κάνουμε καλά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να πω στους παίκτες μου για την δική μας σεζόν, για τις δικές μας στιγμές μέσα σε αυτή την χρονιά».

Για τους αποχαιρετισμούς Πασχαλάκη-Βαρέλα κι αν επηρέασε την προσέγγιση του ενόψει τελικού: «Είναι η τρίτη σεζόν που είμαστε μαζί. Με ξέρουν πολύ καλά, τους ξέρω πολύ καλά. Έχουμε μπροστά μας έναν στόχο και το ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντικό να πάρουμε το Κύπελλο αυτό. Δεν αναλωνόμαστε σε αυτές τις συζητήσεις, ο τελικός από μόνος του φέρνει μια διαφορετική αίσθηση, ένα διαφορετικό κίνητρο. Κερδίζοντας αυτό το Κύπελλο είναι μια από τις τέσσερις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, γιατί δεν κατανοούν τις δυσκολίες που έχουμε περάσει την φετινή αγωνιστική περίοδο».

Για αυτό που θα πει στους παίκτες του πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ: «Θα πω ότι τους αγαπώ και ότι είμαι περήφανος για ότι πετύχαμε αυτή την σεζόν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταστρώνει τα πλάνα του ο Λουτσέσκου

Στην τελική ευθεία με την τακτική στο επίκεντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να καταστρώνει τα τελικά του πλάνα και να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς με την Ένωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκρίθηκαν και περιμένουν τα «αετόπουλα»

Κ17 και Κ15 του ΠΑΟΚ έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην τελική φάση – Τα εισιτήρια που κρίνονται

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της 2ης φάσης στα Πρωταθλήματα Super League Κ17 και Super League Κ15 και το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου ξεκινούν οι αγώνες μπαράζ για να συμπληρωθεί το «παζλ» των ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στην Τελική Φάση (Final 4) των δύο Πρωταθλημάτων.

Πρωτάθλημα Super League K17

Με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης, τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος έχουν εξασφαλίσει οι ΑΕΛ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ενώ την 4η θέση διεκδικούν τέσσερις ομάδες μέσω αγώνων μπαράζ.

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 11:30 ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Αθλητικό Κέντρο Emilion ενώ μισή ώρα αργότερα (12:00) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Ατρόμητο Αθηνών στο Γήπεδο Φωστήρα «Σπύρος Γιαλαμπίδης». Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα μπαράζ με τον νικητή να παίρνει το 4ο «εισιτήριο» για το Final 4 του Πρωταθλήματος Super League K17.

Πρωτάθλημα Super League K15

Στο Πρωτάθλημα Super League K15, τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση έχουν εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ενώ τις υπόλοιπες δύο θέσεις διεκδικούν συνολικά οκτώ ομάδες μέσω των αγώνων μπαράζ.

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 17:00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ατρόμητο Αθηνών στο Γήπεδο των Τραχώνων ενώ μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 28 Απριλίου στις 14:30, ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στις Αθλ. Εγκαταστάσεις του Γηπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ και η ομάδα που θα επικρατήσει θα εξασφαλίσει μία θέση στην Τελική Φάση.

Η 4η θέση στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος θα προκύψει από τους αγώνες μπαράζ ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός (Σάββατο 27/4, 16:30, Αθλ. Εγκατ/σεις ΕΠΣ Ηπείρου "Στ. Τσανακτσής") και Άρης -Μακεδονικός (Σάββατο 27/4, 14:00, Δημοτικό Γήπεδο Φιλύρου). Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ και η ομάδα που θα επικρατήσει θα αγωνιστεί στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League K15.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπύρα… Ζίβκοβιτς στη Σερβία

Ενόψει Euro 2024

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αντίστροφα για την τελική φάση του Euro 2024 μετρούν στη Σερβία με την εθνική ομάδα της χώρας να δίνει το παρών στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό εταιρεία μπύρας κυκλοφορεί έχοντας τυπωμένα στα προϊόντας της, πρόσωπα των διεθνών ποδοσφαιριστών της εθνικής Σερβίας.

Έτσι, στις παρτίδες μπύρας βρίσκεται και το πρόσωπο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Το ίδιο έχει συμβεί και με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους αλλά και του Ντούσαν Τάντιτς της Φενέρμπαχτσε.

https://twitter.com/FSSrbije/status/1783836999566377047?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1783836999566377047%7Ctwgr%5Ea53485deb02c0fee75654777cc0bdf6f2974bd4b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Ffootball%2Fsuperleague%2F2328759%2Fpaok-prosopo-toy-zibkobits-mpike-se-mpyra

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ