ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Από το Μάτος στον Λύρατζη

Τι γίνεται στα δεξιά της άμυνας τα τελευταία δύο χρόνια

Published

on

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μία τρομερά απαιτητική χρονιά, με τους επιτελείς της ομάδας να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα για τον Δικέφαλο.

Στα δεξιά της άμυνας για τους «ασπρόμαυρους» τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Λευτέρης Λύρατζης και Ζόαν Σάστρε θα αποτελέσουν το δίδυμο στο ένα άκρο. Μετά την εντυπωσιακή παρουσία του Λέο Μάτος σε αυτή τη θέση, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να βρει μία νέα σταθερά.

Αυτή εμφανίστηκε φέτος από τον Λύρατζη, με τον νεαρό αμυντικό του Δικεφάλου να παίρνει ευκαιρίες και να δικαιώνει όσους τον πίστεψαν. Παιχνίδι με παιχνίδι ο «Λύρα» γινόταν όλο και καλύτερος, αρπάζοντας την ευκαιρία που του δόθηκε.

Πριν από αυτόν ο Ροντρίγκο Σοάρες, ο Τέιλορ, αλλά και ο άτυχος Μούσα Ουαγκέ δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν στις ανάγκες που είχε η ομάδα για τα δεξιά της άμυνας. Ο Ουαγκέ πρόλαβε να παίξει μόλις για 12 παιχνίδια πριν χτυπήσει και διαλύσει το γόνατό του.

Όσο για τους δύο Βραζιλιάνους, ο Ροντρίγκο έπαιξε 64 φορές με τα ασπρόμαυρα και ο Τέιλορ φέτος σταμάτησε στις 28 εμφανίσεις, χωρίς να καταφέρει να κάνει τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ. Ο Λύρατζης αγωνίστηκε 26 φορές έχοντας και ένα γκολ στη συγκομιδή του, ενώ ο Σάστρε από την ώρα που ήρθε στην Τούμπα αγωνίστηκε 17 φορές, βρίσκοντας δίχτυα 2 φορές, ενώ είχε και μία ασίστ. Με τον νεαρό Έλληνα αμυντικό και τον Ισπανό ο Δικέφαλος μπορεί να αισιοδοξεί πως τον «πονοκέφαλο» στα δεξιά τον έχει λύσει.

Comments

Trending