ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νούμερα των μεσοεπιθετικών και…ο Κούρτιτς!

Η έλλειψη ποιότητας, από την μέση και μπροστά, και η ανάγκη για λύσεις στο σκοράρισμα

Published

on

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο ΠΑΟΚ σκόραρε 85 φορές σε 59 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις. Με μέσο όρο 1,44 γκολ ανά ματς, σαφώς εντοπίζεται πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.

Για να εξηγηθεί καλύτερα, αρκεί να κοιτάξει κανείς στα νούμερα των μεσοεπιθετικών ή αυτών που αγωνίστηκαν στις εν λόγω θέσεις του Δικεφάλου για να καλύψουν κενά.

Ο ΠΑΟΚ είδε τους μεσοεπιθετικούς του να σκοράρουν συνολικά τα 26 από τα 85 γκολ, ποσοστό πολύ μικρό, ειδικά αν υπολογιστεί ότι μόνος του ο Κούρτιτς είχε 18. Παράλληλα μοίρασαν 30 ασίστ συνολικά, χωρίς να διαχωρίζουμε τις ασίστ που κατέληξαν σε γκολ από την ίδια κατηγορία ποδοσφαιριστών.

Ζίβκοβιτς: 51 παιχνίδια με 7 γκολ και 12 ασίστ.

Μπίσεσβαρ: 51 παιχνίδια με 2(!) γκολ και 6 ασίστ.

Ελ Καντουρί: 26(!) μόλις παιχνίδια με 2 γκολ και 2 ασίστ

Μουργκ: 40 παιχνίδια με 5 γκολ και 2 ασίστ

Ζαμπά: 14 παιχνίδια με 2 γκολ 1 ασίστ

Μιτρίτσα: 37 παιχνίδια με 3 γκολ και 3 ασίστ

Η ανεπάρκεια της ομάδας, ειδικά στο «10», ανάγκασε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να χρησιμοποιήσει εκεί πίσω από τον φορ 22(!!) φορές τον Ντόουγκλας Αουγκούστο και άλλες πέντε φορές τον Φελίπε Σοάρες.
Δύο παίκτες που, αν και αγωνιζόμενοι σε θέση που δεν είναι η φυσική τους, συνέβαλλαν στην επίτευξη 9 γκολ. Ο Αουγκούστο με 4 γκολ και 4 ασίστ σε 36 εμφανίσεις ενώ ο Σοάρες σκόραρε μια φορά σε 14 συμμετοχές.
Δεν είναι φρόνιμο με αυτά τα νούμερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ να κυνηγά διάκριση σε 3 διαφορετικές διοργανώσεις. Μπορεί να συμβεί, αλλά ξεφεύγει από την ποδοσφαιρική λογική.
Δεν μπορεί ο Λουτσέσκου να βασίζεται στα 18 γκολ ενός κεντρικού του χαφ, κάθε χρόνο, την ώρα που οι μεσοεπιθετικοί του έχουν 21. Σημαντικό να καταφέρνει μια ομάδα να βρει λύσεις στην αφλογιστία με τους μέσους ή τους αμυντικούς της, αλλά τα πολλά γκολ πρέπει να έρχονται από την μέση και μπροστά.
Για τον Δικέφαλο, λοιπόν, είναι εμφανές το πρόβλημα, η έλλειψη καλύτερα, στην ποιότητα μεσοεπιθετικά.
Comments

Trending